Skribent:
Kategori:

Mat

Tag:
Skribent:
Kategori:

Mat

Tag:

Matbloggerens tips: De viktigste kjøkkenredskapene

Matentusiast, kokebokforfatter, matskribent og blogger Ina-Janine Johnsens favorittredskaper på kjøkkenet.

Ina Johnsen
MATBLOGGER: Ina-Janine Johnsen har bloggen matpaabordet.no. Foto: Marte Marie Forsberg

Ina står bak suksessbloggen Mat på bordet, har gitt ut flere kokebøker og lager mye mat. Med mye tid på kjøkkenet er det også viktig med riktig og godt utstyr. Ikke nødvendigvis kostbart, men utstyr som er anvendelig til din bruk.

En god kokkekniv

kjoekkenredksaper-
Foto: Annie Spratt

Matekspert Ina har selvsagt et velutrustet kjøkken, men de tre favorittredskaper hun trekker frem som «må-ha» i matlagingen, er verken avanserte eller spesielt kostbare.

 

 

En god kniv er viktig. Jeg har to-tre i forskjellige størrelser. Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

– Men knivvalg er personlig, du må finne det som passer for deg – en god kniv er smak og behag, forklarer Ina.

Er du kjevhendt eller høyrehendt, liker du plastskaft eller tre? Mulighetene er mange. Også en keramisk kniv kan være veldig bra, og krever verken sliping eller vedlikehold. Men får du et hakk i den, så er den ikke lenger anvendelig.

Silikonskje til alt!

En silikonskje er også blant favorittredskapene.
– Den er helt fantastisk og kan benytter til «alt». Silikonskjeen tåler varme og er myk, og kan derfor brukes både til å røre og som slikkepott. I og med at den også tåler varme, så bruker jeg den også til steking, sier Ina.

Skjeen går også i oppvaskmaskinen, og det er viktig for matbloggeren.

Stavmikser – kjekt å ha

En god stavmikser er også kjekt å ha. Matskribenten anbefaler en stavmikser som både har et stort og et lite beger, gjerne en som går på 800-1000 watt.

– Dette er en liten maskin som gjør utrolig mye arbeid. Du kan lage ganske mye med en god stavmikser. Jeg har til og med pisket fløte med en, sier Ina.

Velg redskaper etter behov

Ina mener det er viktig å bygge opp kjøkkenet etter hva du har behov for i matlagingen. I tillegg kan det være grei å ha en god kjøkkenvekt, en god hvitløkpresse, og en microplane rivjern som kan kutte alt fra parmesan til poteter og grønnsaker, som er favoritter i hennes redskapsskuff.

– Og en iskremskje. Jeg baker mye og en iskremskje er blant annet fin å forme cookies med, smiler den entusiastiske mateksperten.

Rengjøring av kjøkkenredskaper

Stort eller smått – de fleste kjøkkenredskaper skal sjelden i oppvaskmaskinen, men kan vaskes med en god løsning med Zalo og vann. Det er imidlertid viktig å følge produsentens anbefaling.