Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Kyllingwok med cashewnøtter

Å tilberede mat i wok startet i det fjerne Østen, men spredte seg fort over hele verden. Dette er en rask måte i å tilberede mørt kjøtt på, sammen med mange fargerike grønnsaker. Som du igjen serverer med verdens beste saus. Super varmrett på et koldtbord.

kylling wok
Foto: Mari Svenningsen

Dette er en rask måte i å tilberede mørt kjøtt på, sammen med mange fargerike grønnsaker og verdens beste saus.

Det er en super varmrett på et koldtbord.

Tid

15 min - 25 min

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 400-500 g kylling- eller svinefilet
  • litt rapsolje
  • salt/pepper
  • 1 oransje og 1 gul paprika
  • 1 ts frisk revet ingefær
  • 1/4 rød chili
  • 1 pk sukkererter
  • 1 rødløk
  • 1 pose cashewnøtter eller likende

Saus

  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 dl eplejuice
  • 1 dl vann
  • litt kyllingbuljong
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • 2-3 ts maisennamel, utrørt i vann

Serveres med

  • Kokt ris og soyasaus

Slik gjør du

1. Kutt kylling eller svinekjøtt i strimler, -paprika i spisser og -rødløk i båter.

Finhakk ingefær og chili.

Rens sukkerertene.

Varm oljen godt.

Stek kyllingen raskt i varm wok, dryss litt salt og pepper over.

Hell bitene ut av pannen og legg dem til side.

Varm olje igjen, tilsett paprika, ingefær, chili (uten frø og hinner) og sukkererter.

Vend inn rødløk

Steg 2

Rør sammen soyasaus, eplejuice, vann, buljong og chilisaus.

Bland kjøtt og grønnsaker i woken og hell sausen over.

Kok raskt opp og jevn sausen med maisennamel, utørt i litt kaldt vann.

Dryss nøttene i til slutt.

Blir sausen litt for tykk, tilsett mer eplejuice. Serveres!

Husk ris og soyasaus til.

 Server den i en dyp bolle med lokk, så holder den seg lun litt lenger.

Slik får du best resultat med wok

Skyll, rens, hakk og kutt
Tilberedningen av en wokmiddag må gå veldig fort. Derfor er det lurt å kutte alle ingredienser først, slik at du kan woke råvarene over høy temperatur.

Wok, panne eller wokpanne?
Alt fungerer bra. Bruk den varianten du har, en god stekepanne med høy kant og teflonbelegg eller likende, er helt topp til wok. Ta vare på pannen / woken, vask den for hånd, bruk trespade eller noe liknende i myk plast når du trenger rørehjelp. Da har du woken i mange år.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer