Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Waldorfsalat

Waldorfsalat er en must til 17. mai-frokosten eller koldtbordet. For å gjøre den litt mer barnevennlig har vi valnøtter i en skål ved siden av.

Waldorfsalat
Waldorfsalat er en klassiker til koldtbordet

De fleste har vel gode minner knyttet til waldorfsalat på et bugnende koldtbord? Den noe utypiske salaten ble skapt i 1896 av Oscar Tschirky, som var ansatt på hotellet Waldorf Astoria i New York. Retten ble en umiddelbar hit blant gjestene, og ble for alltid tett koblet til hotellet.
Waldorfsalat består typisk av ulike typer frukt og grønnsaker blandet i en majonesdressing.

Vår versjon er laget med druer, eple og stangselleri som gir en god blanding av syrlige, søte og friske smaker. Så lager vi en dressing med pisket fløte, majones, sennep og sitron. Og blander det hele sammen.

Denne blir definitivt en slager på 17. mai-frokosten – eller på hvilket som helst koldtbord!

Alt du trenger til en vellykket waldorfsalat

Tilagningstid

15 - 20

Porsjioner

1

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 1 dl fløte
  • 0,5 dl majones
  • 1 ts salt
  • 1/2 ss dijon sennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 stk stangselleri stilker
  • 2 stk røde epler
  • 150 gr røde druer uten stein

Slik gjør du

  1. Pisk fløten luftig å bland i sennep, salt og sitronsaft.
  2. Skrell stangsellerien å kutt i fine biter.
  3. Dette gjør du med eple og druene også. Ta vare på et par av druene å ha som pynt.
  4. Bland alt sammen å smak til med mer sitronsaft, sennep eller salt om ønskelig.

PS! Du kan fint lage waldorsalaten dagen før, bare husk å bland den godt sammen å dekk med plastfolie, slik at ikke eplene blir brune.