Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Vossakorv med rotmos og stekt løk

Man kan bli høytidsstemt av mindre.

Vossakorv er tradisjonsmat fra nettopp Voss. Foto: Familiematblogg

Vossakorv serveres vanligvis sammen med pinnekjøtt, men det smaker nydelig uten også. Servert med en god rotmos, stekt løk og stekte poteter har du den ultimate søndagsmiddagen.

Ingredienser til vossakorv med rotmos

Vossakorv er en grov pølse med masse smak. Den kan tilberedes enten ved å trekke den i varmt vann, eller stekes i skiver. Foto: Familiematblogg

Tid

30 min - 40 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

  • 700 gram vossakorv
  • 700 gram poteter
  • olje
  • salt, pepper
  • 500 gram kålrot
  • 400 gram gulrot
  • 1 søtpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 2 gule løk
  • 1-2 ss sukker
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft. Sett en kjele vann til å trekke vossakorven.
  2. Skrell og kutt kålrot, gulrøttene og søtpoteten i grove biter. Kok grønnsakene i 15-20 minutter eller til de er gjennomkokte.
  3. Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca 25-30 minutter eller til de er gjennomstekte.
  4. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt smør på middels høy varme. Ha i løken. Tilsett sukker og soyasaus, rør godt og la løken surre på svak varme i  7-10 minutter, til den er gylden.
  5. Ha vossakorvpølsene i vannet og la dem trekke i ca 6 minutter.
  6. Hell vannet av grønnsakene og mos dem sammen med smør. Spe med melk, litt etter litt under omrøring, til mosen har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Server vossakorv med rotmos, stekte poteter, stekt løk og god sennep til de som ønsker det.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer