Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Vegetartaco med avokadohummus og syltet rødløk

Taco kan være like godt uten kjøtt, og metter liker mye. Vegetartaco er godt for miljøet og store og små mager.

Vegetartaco
Denne vegetartacoen er bare mmmmm! Foto: Karoline Marberg

Kombinasjonen søtt, salt og syrlig er noe av det diggeste som finnes. Varier den klassiske fredagstacoen med denne spennende og smakfulle varianten. Har du familiemedlemmer eller venner som er litt skeptiske til kjøtterstatninger? Server dem denne vegetartacoen og se dem forandre mening!

 

Tilagningstid

20 - 25

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 1 pk Anamma Vegofars
  • 1 boks røde linser
  • 1 mango
  • frisk koriander
  • 8-10 tortillalefser, gjerne fullkorn

Avokadohummus

  • 1 boks kikerter
  • 2 avokado
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • ½-1 sitron, evt. lime
  • En klype spisskummen
  • salt og pepper

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eddik 7%
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl vann
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

FREMGANGSMÅTE:

Syltet rødløk: Skrell og skjær løken i skiver. Kok opp eddik, sukker, vann og pepper i en kjele. Ha oppskåret rødløk i kjelen. Ha deretter blandingen over i en egnet beholder og sett til avkjøling. Dette bør gjøres 1-2 dager i forveien.

Avokadohummus: Skyll kikertene godt og la dem renne av seg. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Smak til med sitron og krydder.

Stek vegofarsen i litt smør på middels varme i cirka 10 minutter.
Rør inn godt skylte linser og stek et par minutter til.
Smak til med salt, pepper, spisskummen og kanskje et lite dryss chilipulver.
Fjern skall og stein på mangoen. Skjær fruktkjøttet i lange staver.
Server lune wraps fylt med avokadohummus, vegofarse, mango, syltet rødløk og frisk koriander.

Håper det smaker!

Tips: Om ikke alle er like begeistret for hummus kan du f. eks. halvere avokadohummusen og lage guacamole med den andre avokadoen. Begge deler er veldig godt, så lag det dere synes smaker best!