Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Vegetarpizza

Smaksrik hvitløkssaus i kombinasjon med sopp, parmesan, rødløk, og ja, hvorfor ikke toppe det hele med litt trøffelolje? Nam!

Vegetarpizza
Foto: Familiematblogg

Denne pizzaen har så mange gode smaker at du ikke merker at den ikke inneholder kjøtt. Hvis du likevel ønsker kjøtt, smaker det godt med noen skiver spekeskinke på.

Denne pizzaen er det beste mannen min vet. Da han ble 40 år var det pizza på bordet og bobler i glasset. Hipp hipp hurra!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

90 - 120

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

Pizzadeig (nok til fire italienske pizzaer)

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær eller fersk gjær
  • 0,5 ss hvitt sukker
  • 0,5 ss salt
  • 500 gram tipo 00mel (evt hvetemel)

Hvit pizzasaus:

  • 2,5 dl seterrømme / creme fraiche
  • 4 fedd hvitløk, finsnittet
  • 3 ss fersk oregano
  • 1 ts salt
  • nykvernet sort pepper

Til en pizza trenger du:

  • 1 stk pizzabunn
  • 0,5 dl hvit saus
  • 50 gram sopp etter ønske, gjerne steinsopp
  • 30 gram revet cheddar
  • 30 gram parmesan
  • 0,5 rødløk
  • salt og pepper
  • fersk timian
  • trøffelolje
  • evt noen skiver spekeskinke

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage pizzadeigen: Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min. Del deigen inn i fire. Lag fire boller  som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i 2-3 timer. Når deigen har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.  Deigen kan gjerne lages dagen før for så kaldheves i kjøleskapet natten over. Hvis du vil heve pizzadeigen raskere, kan du doble mengden gjær uten at det er noen krise. Da slipper du unna med å heve en times tid.
  1. Deretter lager du den hvite sausen: Sausen kan fort bli litt for flytende hvis du kjører hele i stavmikser – du kan enten kjøre en tredjedel av rømmen med hvitløk krydder og urter i stavmikser før du blander inn resten – eller så kan du finhakke oreganoen, presse hvitløken og blande dette sammen med rømmen eller creme fraichen for hånd.
  2. Skru så på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm.
  3. Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på et bakepapir. Ha på et tynt lag med den hvite sausen.  Del soppen og rødløken i tynne skiver før du sprer det utover pizzaen. Ha deretter på revet cheddarost, spekeskinke om du ønsker det – og noen gode dryss med nykvernet sort pepper.  Jeg bruker en tynn skjærefjøl med skaft for å få pizzaen inn på steinplaten i ovnen. Etter et minutt tar jeg bakepapiret ut.
  4. Stek så pizzaen på full varme midt i ovnen.  Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 
  5. Ta pizzaen ut av ovnen når den er ferdigstekt.
  6. Så skal pizzaen etterpreppes: Dryss over revet parmesan, fersk timian og noen gode klatter med den hvite pizzasausen. Og om du har litt trøffelolje kan du med fordel ringle over noen dråper;)

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer