Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt. Enkelt å lage er det også. Perfekt til kjøttfri mandag eller hvis noen i familien er vegetarianer.

Foto: Toro

Tilagningstid

45 - 60

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

  • 1 pk TORO Gresk Moussaka
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk squash
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks kikerter
  • 3,5 dl vann
  • 5,5 dl melk
  • 1 ts timian
  • 100 g ost

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 225°C.

2. Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.

3. Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.

4. Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!

Server gjerne med gresk salat: Skjær agurk, tomat og rødløk i biter, med fetaost og noen oliven på toppen. Drypp over med dressing av olivenolje, sitron, salt og pepper. Og drøm deg til vakre Hellas.

Oppskriften er hentet fra Toro.no

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.