Kategori:

Middagstips

Tag:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Vegetarburger med søtpotetfries

Prøv en burgervariant, helt uten kjøtt. Denne vegetarburgeren er lett å lage, smaker masse og har nydelig tilbehør. Anbefales!

vegetarburger med søtpotetfries
Foto: Toro

Du starter med å lage en mini-vegetarburger som du smaker til med krydder. Dermed kan små og store få burgeren så sterk eller mild som de vil. Så former og steker du burgerne. Server chilimayones til både burgerne og knasende søte og sprø søtpotetfries.

Tid

25 min - 30 min

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 1,5 dl Toro Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk Toro Grønnsakbuljong blokk
  • 1 stk squash
  • 1 ts salt
  • 50 g valnøtter
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 stk løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 1 ts rød chili, finhakket

Søtpotet fries

  • 2 stk søtpoteter
  • 3 ss nøytral matolje

Tilbehør

  • 1 pose hamburgerbrød
  • 1 pose salatblanding
  • 1 stk liten rødløk
  • 2 stk tomat
  • Nøytral matolje til steking
  • Salt & pepper etter smak

Slik gjør du

Vegetarburgere: Kok superris som anbefalt på pakken, men tilsett grønnsaksbuljong i kokevannet. Avkjøl litt. Riv en squash på grovt rivjern. Ha det i et dørslag og bland inn salt. La dette stå noen minutter og press deretter ut mest mulig av væsken. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres dette raskt i litt olje i en stekepanne, avkjøl litt. Grovhakk valnøtter og kjør de lett sammen med den kokte superrisen i en foodprocessor. Det skal kun bli grovhakket. Tilsett maisenna, soyasaus og løkblandingen. Kjør det hele raskt sammen. Virker den litt løs, kan du arbeide massen sammen med rene hender.

2. Bruk en isskje, dypp den i kaldt vann og form 4-6 burgere, litt avhengig av hvilken størrelse du ønsker. Klem dem utover en plastfolie dekket tallerken, ca 1-2 cm tykke. Settes ev kaldt før de stekes eller du kan steke dem direkte i middelsvarm panne med litt olje.

3. Søtpotetfries: Skrell potetene og skjær dem i fingertykke staver. Legges i kaldt vann i ca. 10 min, dette for å få dem litt mere sprø. Hell av vannet og tørk potetene godt. Vendes i olje, salt og pepper. Legges med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 225° C i ca. 25 min på midterste rille.

4. Varm hamburgerbrødene i stekeovn eller rist dem i en brødrister. Bre på hamburgerdressing og lag deg en burger med salat, grønnsaker og vegetarburger. Sett frem ketchup og dypp søtpotetfries i den – velbekomme!

Server med Idun Tomatketchup og Idun Hamburgerdressing.

Oppskriften er hentet fra toro.no.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.