Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Vegansk one-pot pasta med grønnsaker

Denne retten er full av protein og andre sunne, næringsrike godsaker og er helt uten kjøtt. Og vil garantert falle i smak hos voksne, barn eller gjester, enten de er veganere eller ikke.

Alle som elsker grønnsaker kommer til å digge denne lettvinte godsaken! Ønsker du å øke proteininnholdet kan du f.eks. røre inn en boks eller to med bønner eller linser.

Tilagningstid

15 - 20

Porsjioner

4 - 6

Nivå

Enkel

  • 500 g penne fullkornspasta
  • 1 squash
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 250 g cherrytomater, delt i to
  • ½ brokkoli, i buketter
  • 1,4 L vann
  • 1-2 poser Toro Spagettisaus Tomat og urter
  • Salt og pepper

Topping

  • Hakkede cashewnøtter
  • Ev. frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Kutt opp grønnsakene i passende biter.
  2. Bland sammen vann og spagettisaus-pulver. Ønskes en litt kraftig tomatsmak anbefales det å bruke 2 poser spagettisaus.
  3. Ha alle ingrediensene, unntatt brokkoli, i en stor kjele. Kok opp på middels-høy varme. Rør om ved jevne mellomrom. Når det er ca. 2 minutter igjen til pastaen er klar har du i brokkolibukettene. Smak til med salt og pepper.
  4. Topp pastaen med et godt dryss hakkede cashewnøtter ved servering.