Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Oppskrift på deilig urtemajones

Dette er en perfekt majones å lage om du har rester av urter på kjøkkenet.

En god urtemajones smaker ikke bare godt, det er også en god anledning til å bruke opp en rester av urter. Foto: Kokken og Konditoren.

Det er ikke noe hokuspokus å lage en smakfull urtemajones. Følg bare denne oppskriften: Miks sammen urter med en nøytral olje, og frys det i en isbitform. Når du skal lage majonesen, er det bare å tine denne blandingen, så kan du bruke det som olje i urtemajonesen. Urtemajonesen er frisk i fargen og god på smak, rett og slett et supert tilbehør til tapasbordet.

Urtemajonesen smaker ekstra godt på nystekt focaccia, eller som tilbehør til hvit fisk, eller annen sjømat.

Oppskrift på majonesbase finner du her!

Tilagningstid

5 - 10

Porsjoner

3 dl majones

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 3 dl majonesbase laget med urteolje.
  • finhakkede urter
  • salt
  • sitronsaft

Slik gjør du

  1. Lag majones med urteolje, og smak den til etter ønske.
  2. Oppbevar majonesen kjølig.