Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Lage mat med barn: Tzatziki og pesto

Grønnsaker med dipp smaker godt som et mellommåltid etter skoletid. Her er forslag til to deilige dipper. Bruk de grønnsakene barna liker.

Tzatziki

Tilagningstid

5 - 10

Porsjioner

2-3

Nivå

Enkel

  • 2 slangeagurk
  • 3 hvitløkfedd
  • 3 dl matyoghurt
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Riv  agurk på grovt rivjern. La den dryppe av seg i et dørslag.
  2. Rens og hakk hvitløk og ha det i yoghurten.
  3. Bland agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.
  4. La gjerne tzatzikien stå og godgjøre seg i kjøleskapet en times tid før servering. Smakene komemr da mye bedre frem.
Du kan også bruke en hvitløkspresse.
'

Pesto

Tilagningstid

10 - 15

Porsjioner

2-3

Nivå

Enkel

  • 1 ½ dl frisk basilikum
  • 1/4 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss finhakkede pinjekjerner
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ½ dl revet parmesan

Slik gjør du

  1. Rens hvitløk. Rist pinjekjernene i en varm panne til de er gylne. Det fremhever smaken.
  2. Blad alt unntatt oljen i en blender eller bruk en stavmikser og kjør til alt er blandet.
  3. Spe med olje til en passe tykk pesto.
Du kan også lage søt dipp til frukt. Se oppskrifter på frukt.no.
'

Førsteklasses-mat

Oppskriftene er hentet fra Førsteklasses mat – enkle og inspirerende oppskrifter for barnefamilier av Oppslysningskontoret for frukt og grønt. Utgitt på Kagge Forlag.

' '