Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tre kjøttretter i én

Med en allsidig og smaksrik kjøttfarse har du det perfekte utgangspunkt for flere gode middager som kjøttboller, kjøttpudding og lunsjkaker.

En kjøttfarse. Tre middager
En kjøttfarse. Tre middager. Foto: Familiematblogg

Hadde det ikke vært fint å ende opp med tre middager når du i prinsippet egentlig bare lager en? Her kan du se hvordan én kjøttfarse ender opp med å bli tre ulike, nydelige familiemiddager.

Med små justeringer kan du nemlig bruke den samme kjøttfarsen til å lage både kjøttpudding, kjøttboller og hjemmelagde lunsjkaker. Rettene trenger selvfølgelig ikke spises tre dager på rad. Alle rettene her egner seg til å fryse, så fyll opp fryseren med smarte hverdagsmiddager slik at du alltid har noe godt på lur når hverdagene blir travle og tiden knapp.

Oppskriften under er til én porsjon kjøttfarse som dekker det du trenger til én kjøttpudding. Hvis du ønsker å lage alle tre rettene på en gang, kan du doble eller tredoble oppskriften, alt etter hvor mye du ønsker å lage.

Kjøttpudding

Stekt kjøttpudding smaker nydelig både som pålegg på en skikkelig god blings, eller servert på tradisjonelt vis med poteter, erter, brun eller lys saus. Når du steker kjøttpuddingen pakket inn i bacon slik vi har gjort her er du sikret en saftig og mør kjøttpudding.

Se oppskrift her.

Kjøttpudding

Den gamle klassikeren kjøttpudding fortjener å bli hentet fram igjen! Foto: Familiematblogg

Spagetti og kjøttboller i tomatsaus

En hverdagsklassiker som både store og små elsker.

Se oppskrift her.

Spagetti og kjøttboller

Spagetti og kjøttboller smaker nydelig med revet parmesan og en skikkelig god pasta. Foto: Familiematblogg

Hjemmelagde lunsjkaker

De aller fleste barn elsker lunsjkakene du kjøper på butikken.  Lager du dem selv med utgangspunkt i en kjøttfarse blir de litt magrere og sunnere enn kjøpevarianten. Men akkurat like gode!

Se oppskrift her.

Hjemmelagde lunsjkaker

Varier oppskriften og tilsett de grønnsakene som dine barn liker best i kjøttfarsen. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

10 - 15

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

  • 1 kg kjøttdeig
  • 1 eggeplomme
  • 2 skiver dag-gammelt brød, kjørt i food prosessor
  • 60 ml melk
  • 1 ts Dijon sennep
  • 2 ts fenikkelfrø
  • 2 ts havsalt
  • 1 ts tørket chiliflak
  • 1 ts revet sitronskall
  • 80 gram revet parmesan
  • 2 ts frisk timian, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • grovkvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Bløtlegg brødsmulene i melken i en stor bolle. La det stå i fem minutter. 
  2. Ha fenikkelfrø, salt og chilliflak i en morter og knus til det er blitt et fint krydder. 
  3. Tilsett fenikkelblandingen, kjøttdeigen, sitronskallet, eggeplommen, parmesan, timian, hvitløk, sennep og pepper i brødblandingen og rør det hele godt sammen.