Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Tostadas med grillet okse og hjemmelaget chili cheese.

Ta tacoen til nye høyder med hjemmelagde, knasende sprø tostadas – toppet med grillet okse, pico de gallo og en fløyelsmyk chili cheese.

Hjemmelagde, knasende sprø tostadas med grillet okse! Foto: Kokken og Konditoren

Det kan ikke bli så mye bedre enn dette – perfekt sommermat som nytes i godt selskap. Lag klar sprø tostadas på forhånd, en god pico de gallo med sesongens tomater, chili og koriander.

Og så har du esset i ermet, en herlig fløyelsmyk ostesaus som faller i smak hos store og små. Det eneste som gjenstår da er å grille kjøttet.

Du kan enten lage tostadas fra bunn med egen deig, eller kjøpe små ferdig lefser – det er lov og jukse litt av og til!

Ingrediensene du trenger for å lage noen knassende gode tostadas. Foto: Kokken og Konditoren.

Grillet okse

Tilagningstid

45 - 60

Porsjioner

4-6 personer

Nivå

Easy

  • 600 gr ytrefilet eller entrecote av okse
  • 1 ts finhakket grønn chili
  • 1 ss flaksalt
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha olivenolje, grønn chili og flaksalt i en blender, og miks sammen til en marinade.
  2. Mariner okse i marinaden i 30 minutter.
  3. Grill oksen til den er medium og rosa, skjære i tynne skiver før servering.

Toastadas

Tilagningstid

30 - 60

Porsjioner

4-6 personer

Nivå

Easy

  • 175 gr Masa Harina (meksikansk maismel)
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 2-3 dl vann
  • olje til fritering

Slik gjør du

  1. Mel og salt blandes sammen, ha i 90% av vannet og bland sammen. Deigen skal bli våt, men ikke klissete.
  2. Juster med resten av vannet om nødvendig.
  3. Lag små boller ca 20g per stk
  4. Legg de mellom 2 små bakepapir (klipp til) og press de i tacolefsepressen.
  5. Stek lefsene på takke til de får fint mønster. Dette gjør at de henger sammen under fritering.
  6. Varm opp frityren til 170 grader og friter tacolefsene til de er gyllen og sprø. Legg de ferdig friterte og sprø tostadasene på stekebrett med egnet papir, slik at de får rent av seg.

Pico de gallo - tomatsalsa

Tilagningstid

10 - 15

Porsjioner

4-6 personer

Nivå

Easy

  • 1 stk lime
  • 1/2 stk rødløk
  • 250 gr cherrytomat (gjerne flerfarget)
  • 1/2 bunt koriander
  • 1 stk vårløk
  • 1/4 stk rød chili

Slik gjør du

  1. Kutt tomatene i fine terninger, legg de i en sil slik at litt av tomatjuicen siles av.
  2. Finhakk rødløk, koriander og chili, snitt vårløken i tynne skiver. Bland sammen med tomatene. Tilsett revet skall av lime og saften.

Hjemmelaget chili cheese

Tilagningstid

30 - 45

Porsjioner

6 dl

Nivå

Easy

  • 30 gr siktet hvetemel
  • 40 gr smør
  • 5 dl melk
  • 1/2 stk løk
  • 1/2 stk grønn chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 gr god cheddar

Slik gjør du

  1. Finhakk chili, hvitløk og løk. Fres blank med smøret i en gryte. Når løken er blank og smøret har smeltet så rører du inn melet.
  2. Spe inn melken litt og litt mens du rører konstant. Gi det et oppkok, og la det koke i 10 minutter.
  3. Kutt osten i grove biter og rør inn sausen. Etter dette må den ikke koke. Smak til med salt og litt limesaft.
  4. La den avkjøle seg litt før servering, da blir den litt tykkere. Du kan også fint lage denne sausen dagen før.

Servering:

Smør chili cheese utover tostadas og topp med tynne skiver av okse, tomatsalsa og koriander.

 

Håper det smaker!