Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tikka masala med kjøttboller, ris og nanbrød

Tikka masala er knallgodt - masse deilig smak som fører deg rett til India! Prøv denne varianten med kyllingboller. Lag dine egne, slik om oppskriften tilsier, eller kjøp ferdig fra butikken. Godt blir det uansett!

Med denne oppskriften er middagen ferdig på under en halvtime! Foto: Karoline Marberg

Tilagningstid

20

Porsjioner

3-4

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 1 pose Toro Tikka masala kyllinggryte
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 paprika

Kyllingkjøttboller:

  • 400-500 g kyllingfilet
  • 1/2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ts Toro Krydderiet Curry
  • 1/2 ts Toro Krydderiet Garam masala

Tilbehør:

  • Ris
  • Nanbrød
  • Cashewnøtter

Slik gjør du

  1. KyllingbollerHa grovhakket løk og hvitløk i en stavmikser, ev. food prosessor. Kjør til du har en finkuttet masse. Ha over i en bolle. Ha deretter grovt kuttede kyllingfileter i stavmikseren. Kjør til du har en jevn masse. Ha kyllingen over i bollen med løk. Tilsett krydderet og kna alt godt sammen. 
     
  2. Ha blandingen over i en sprøytepose og lag små «dutter» på et bakepapirkledd stekebrett. Alternativ bruk to teskjeer og form boller. 
     
  3. Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. 
     
  4. Tikka masala kyllinggryte: Ha posens innhold, vann og kokosmelk i en kjele. Kok opp under omrøring og la småkoke 8 minutter. Ha i kyllingboller og oppkuttet paprika og la det koke videre 2 minutter. 
     
  5. Server nydelig tikka masala kyllinggryte med ris og nanbrød som tilbehør. Ha gjerne en grønn salat til også 
     
    Tips:  
    1. Grillet kylling revet i mindre biter er også supert å bruke i denne retten.  
    2. Skulle du ha litt mat til overs, så er restene supre å fylle i et pitabrød sammen med litt salat – perfekt snadderlunsj! 

Les også: 3 TIPS TIL ENKEL INDISK MAT – OG MÅTER Å PIMPE DEN