Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Studentmat

Lærer du barna dine disse rettene kan du trygt sende dem ut i studenttilværelsen med visshet om at de får i seg mat som er både sunn og billig.

Studentmat oversikt
Har du barn som er blitt så store at de skal flytte hjemmefra og bo for seg selv? Her får dere noen gode og matnyttige (!) tips på veien! Foto: Familiematblogg

Det er mange bekymringer knyttet til at barna skal flytte hjemmefra. Noen er større enn andre, og noen av utfordringene som venter kan du som mor eller far slett ikke gjøre noe med. Men hvorvidt de unge skal spise godt og sunt når de bor alene for første gang, er faktisk noe du kan hjelpe med.

Sett sammen en koselig innflyttingsgave bestående av en god kjele, stekepanne, en brødform, en god kniv, et fint service og noen fine kjøkkenhåndklær. På denne måten kan du legge grunnlaget for at det både er gøy og hyggelig å lage mat.

Og videresend denne artikkelen, for her får du seks gode råd og ikke minst oppskrifter til en ung mann eller kvinne som skal ut i verden og ta kontroll over sitt eget kjøkken for aller første gang.

Klassisk kjøleskapsgrøt

Gjør det til en vane å sette av 3 minutter før du legger deg, så har du en nydelig frokost som du enten kan spise hjemme eller ta med deg på bussen eller skolen dagen etter. Sunt, billig, mettende og skikkelig godt!

Se oppskrift her.

Klassisk kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt kan toppes med det du liker best. Her har vi toppet den med blåbær, ristede mandler og kokos. Foto: Familiematblogg

Matpakkebrød

Du kan spare mye penger på å bake brød selv. Bak gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, skjær i skiver og legg i fryseren, så har du alltid brød tilgjengelig til å smøre matpakke hjemme.

Se oppskrift her.

matpakkebrød

Her har du oppskriften på et akkurat passe grovt matpakkebrød, som holder i et par dager før det blir tørt. Foto: Familiematblogg

Kikertgryte med smak av Thailand

Kikerter er billig, sunt og mettende. De kan brukes som snacks, i salater og til middag. Her har du oppskriften på en veldig god kikertgryte med kokosmelk, peanøtter og lime.

Se oppskrift her.

Thailandsk kikertgryte

Gjør det til en vane å bruke grønnsakshandleren når du gjør ukesinnkjøp. De har større og bedre utvalg, og det er langt billigere å handle grønnsaker i løsvekt enn de ferdige pakkene på butikken. Foto: Familiematblogg

Omelett på 3 måter

Jo da, omelett fungerer utmerket som middag. Her har du tre ulike varianter på omelett når du ønsker en rask, lett og god middag.

Se oppskrift her.

Regnbueomelett

Regnbueomelett med grønnsaker som brokkoli og tomat er en fullverdig middag når du serverer den med godt brød. Sunt og skikkelig godt! Foto: Familiematblogg

Kyllingwok med søt soyasaus

Kjøp kyllingfilet når det er tilbud på butikken og legg i fryseren. Deretter tar du turen innom en grønnsakshandler og kjøper inn nudler, grønnsaker og soyasaus. Da har du alt du trenger for å lage en skikkelig god kyllingwok!

Se oppskrift her.

Kyllingwok med søt soyasaus

Det som løfter denne retten er den søte soyasausen som består av ketjap manis, chili, ingefær og lime. Foto: Familiematblogg

Tunfisksalat med rømmedressing

Tunfisk på boks er billig, sunt og smaker nydelig når den får selskap av en god rømmedressing, litt krydder og gode grønnsaker. Servert med pasta og godt brød har du en skikkelig god hverdagsmiddag. Restene er perfekt å ta med i matpakken dagen etter.

Se oppskrift her.

Tunfisksalat

Har du noe tørt brød liggende, så putt det i risteren eller i ovnen og server med smør. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer