Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Stekt torsk med potet, spinatkrem og brunet smør

Klar for skikkelig hverdagsluksus? Prøv stekt torsk med dette tilbehøret!

Saftig torsk med en fløyelsmyk potetkrem er skikkelig hverdagskos. Foto: Kokken og Konditoren.

Klar for en skikkelig deilig middag? Stekt torsk med potet, spinatkrem og brunet smør blir garantert suksess på middagsbordet.

Barna vil elske et saftig stykke torsk, servert med fløyelsmyk potetkrem. Topper du det hele med brunet soyasmør blir dette måltidet skikkelig hverdagsluksus.

'

Det er ikke så mye som skal til for og trylle frem en knallgod hverdagsmiddag. Foto: Kokken og Konditoren.

'

Tilagningstid

30

Porsjioner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 180 gr torskefilet uten skinn og bein per person
  • 8 stk mellomstore mandelpotet
  • 1-2 dl melk
  • 50 gr spinat
  • 150 gr smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss soya
  • 1/2 pk sukkereter eller aspargesbønner
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og la de koke i 20 minutter. Når de er ferdig kokt, siler du av vannet og lar de dampe litt av seg. Deretter presser du potetene gjennom silen, eller moser med en potetstamper. Rør inn melk og 50 gram smør. Blir potetstappen for tykk, er det bare å ha i mer melk. Ha deretter i spinaten, og smak til med salt og pepper.
  2. Ha 100 gram smør i en gryte sammen med hvitløksfeddet. Kok på middels varme til det blir gyllent brunt. Avkjøl smøret litt før du har i soya.
  3. Del torskefileten i like store porsjoner. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha i stekeolje, og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned.
  4. La fisken steke i 4-5 minutter til den blir gyllen og «slipper» stekepannen. Snu fisken, og stek den like lenge på den andre siden. Ta fisken ut av pannen, og la den hvile 10 minutter før servering, da blir den saftig og god.
  5. Kutt sukkererter i to, og kok de raskt i lettsaltet vann.

Server torsken med potetkrem, soyasmør og sukkererter.

' '