Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Stekt makrell med agurksalat og nypoteter

Det er lite som gir en så sterk smak av sommer, som selvfisket og stekt småmakrell!

Stekt makrell
Det beste tilbehøret til makrell, er også det klassiske. Nemlig kokte nypoteter, rømme og agurksalat. Foto: Familiematblogg

Du finner småmakrell på butikken, men det er lite som smaker så godt som den makrellen du selv har vært med å fiske. Spesielt hvis dere var flinke til å sette vekkeklokken på 05.30 og tøffet utover med søvn i øynene og kaffe på termos. Makrellfiske er dessuten noe av det morsomste du kan ta med barn på, for når det først koker der nede i vannskorpa, da koker det som regel i båten også.

Hvis dere får så mye fisk at dere ikke klarer å spise opp all makrellen til middag, må dere ikke glemme den når det er på tide med kveldsmat. Det er lite som er så koselig som å sitte på kjøkkenet og spise grovbrød med stekt makrell til kvelds.

Makrelfangst

Makrellfangst er den beste fangsten! Foto: Familiematblogg

Fornøyd liten fisker

Det er stas å komme hjem fra fisketur med sin egen lille makrell! Foto: Familiematblogg

I denne oppskriften steker vi makrellen i panne, men den kan selvfølgelig også legges på grillen. Hvis du gjør det, kan det være en god idé å bruke en fiskeklype med fiskeform, eller pakke inn fisken i urter eller blader, slik at skinnet ikke setter seg fast i grillristen.

Hvis du steker makrellen i panne innendørs, anbefaler vi å åpne vinduet. Stekt makrell gir ofte en lukt som kan henge i en god stund.

Ingredienser til makrell-middag

Dette trenger du for å lage stekt makrell til middag eller kvelds. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4

Nivå

Easy

  • ca. 2 kg småmakrell
  • 1 dl hvetemel
  • salt og pepper
  • smør til steking

Agurksalat:

  • 1 stor agurk
  • 1/2 dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 1/2 dl vann
  • frisk dill

Til servering:

  • nypoteter
  • rømme

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, sukker og eddik til agurksalaten. Avkjøl laken.
  2. Skjær agurken i tynne skiver. Legg den i en bolle og hell over laken.
  3. La agurksalaten trekke ca. 20 minutter i kjøleskap. Tilsett dill like før servering.
  4. Rens og fileter makrellen. Skjær noen snitt gjennom skinnet.
  5. Krydre makrellen med salt og pepper, og vend filetene i hvetemel.
  6. Stek makrellen i en stekepanne på middels varme i en blanding av olje og smør. Pass på varmen så du ikke brenner smøret. Du kan også grille makrellen, bruk i så fall en fiskeklype.
  7. Server med en gang sammen med kokte nypoteter.