Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Squashghetti med enkel pastasaus med kylling

Pasta er en favoritt hos både voksne og barn. Det som gjør pasta ekstra morsomt er at du kan få den i så mange former, og ikke minst farger. Her får du en pasta laget av kjempegode grønnsaker. Varier og gjør middagen til en fest!

Squashgetti med enkel pastasaus uten produkt
Squashgetti er morsomt å lage og en fin variasjon til tradisjonell pasta. Foto: Karoline Marberg

Her får du virkelig et grønnsaksfylt måltid. Squashgetti er morsomt å lage og en fin variasjon til tradisjonell pasta. Kombinert med en skikkelig god pastasaus, så blir det en riktig fin hverdagsrett.

Squashgetti med enkel pastasaus med produkt

Tid

15 min

Porsjoner

5

Nivå

Enkel

  • 3-4 squash
  • 750 g kyllingfilet
  • 1 paprika
  • 150-200 g erter, frosne

Saus:

  • 1 Toro Smaksrik base til fløtesaus
  • 3 dl vann
  • 2 dl crème fraîche, lett
  • 1-2 ss ketchup
  • 1-2 ss hakket bladpersille

Topping:

  • Revet parmesan
  • Bladpersille

Slik gjør du

Bruk en spiralizer (ev. mandolinjern eller ostehøvel) til å lage strimler av squashene. Skjær paprika i terninger og kyllingfilet i biter.

Pastasaus:

  1. Bland sammen basen, vann og crème fraîche i en kjele. Kok opp under omrøring og la koke videre i 5 minutter. Rør inn ketchup og hakket bladpersille.
  2. Stek paprikaen i en stekepanne med litt smør i 1 minutt. Tilsett ertene og stek videre i 1-2 minutter. Sett til side på en tallerken. Stek deretter kyllingbitene, helst i to omganger. Ha kyllingbitene og grønnsakene tilbake i pannen, og hell over sausen. Rør det godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp vann i en kjele. Tilsett squashstrimlene og la dem få et oppkok. Hell over i et dørslag og la vannet renne godt av. Bland squashstrimlene sammen med pastasausen eller server hver for seg. Ha gjerne litt revet parmesan på toppen.

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer