Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Sprøstekt kylling med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade

Sprøstekt kylling med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade er en sikker vinner.

Sprøstekt kylling med bakte grønnsaker og remulade. Foto: Kokken og Konditoren.

Sprøstekt kylling blir fort en favoritt hos alle i familien. Sannsynlighet for at denne retten står på middagsbordet flere ganger er overhengende stor.

Med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade blir dette et herremåltid!

Sprøstekt kylling krever ikke mange ingredienser, men blir en inspirerende og god middag. Foto: Kokken og Konditoren.

Tilagningstid

30

Porsjioner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 600 gram kyllingbryst
  • 1 dl hvetemel
  • 1 pk griljermel eller brødkrum
  • 3 stk egg
  • 6 stk gulrot
  • 6 stk potet
  • 2 dl rømme
  • 3 ss majones
  • 3 ss sylteagurk
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Kutt potet og gulrot i båter i like store biter. Bland sammen med litt olje, salt og pepper. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og sett i ovnen. Bak grønnsakene i 20 minutter, til de er ferdig.
  2. Kutt kyllingbrystet i mellomtykke skiver. Krydre med salt og pepper. Visp sammen egg og ha i en dyp skål, ha mel i en annen, og tilslutt en skål med griljermel.
  3. Vend først kyllingen i mel, så egg, og tilslutt griljermel. Stek kyllingnuggets i en middelsvarm stekepanne med stekeolje til de er sprø og gyllen. Legg på et stekebrett med bakepapir, og stek i 5-6 minutter i samme ovn som potene.
  4. Lag en dressing ved å blande sammen rømme, majones, sylte agurk du har kuttet i biter og persille. Smak til salt og sitronsaft etter ønske.

Server sprø kylling med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer