Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Sprøstekt fisketaco

Har dere prøvd å bytte ut den tradisjonelle fredags-tacoen med sprøstekt fisketaco? Det har vi, og det er fantastisk godt!

Hvit fisk som torsk og sei egner seg perfekt til panering og i fisketaco. Foto: Familiematblogg

Det er da ingen grunn til bytte ut tacofredagen når absolutt alle i familien elsker taco! Men det går an å bytte ut kjøttet med fisk, når det ikke på noen måte går på bekostning av smaken. Faktisk er både jeg og ungene skjønt enige om at fisketaco er vel så godt som den tradisjonelle tacoen.

Med sprøstekt fisk og en sprø og syrlig kålsalat er dette et sunt og godt alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen. Serverer du den sprøstekte fisken i potetlomper slik vi har gjort her, tar det dessuten kortere tid å lage.

Ingredienser fisketaco

Vi panerer fisken i egg og hjemmelaget brødrasp som du enkelt lager ved å riste tørt brød i ovnen. Foto: Familiematblogg

Fisketaco i potetlomper

Potetlompene kan erstattes med vanlig tortillalefser hvis det er mer populært hjemme hos dere. Foto: Familiematblogg

Tid

15 min - 25 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

Sprøstekt fisk:

  • 600 gram torskefilet / evt annen hvit fisk
  • 1 egg
  • 1 dl brødrasp evt panko

Rødkålsalat:

  • 300 gram rødkål, finsnittet
  • 1 eple, skrelt og finsnittet
  • 1/2 rødløk, i skiver
  • 1/2 dl rømme
  • 1/2 dl majones
  • sitron

Til servering:

  • 10 potetlomper eller tortillalefser
  • hjertesalat
  • agurk, i skiver
  • avokado, i skiver
  • rømme

Slik gjør du

  1. Bland rømme og majones i en bolle. Finsnitt kål og eple og bland inn i dressingen. Smak til med salt, pepper og sitron. Sett til side.
  2. Del fiskefiletene i fingertykke staver, skyll i rennende vann og tørk dem med tørkepapir. Pisk egget med en gaffel i en dyp skål. Ha brødraps eller panko i en annen dyp skål.
  3. Dypp så fisken først i egg, deretter i brødrasp/panko. Pass på at fisken er godt dekket over det hele. Hvis nødvendig kan du gjenta prosessen med egg og panko.
  4. Stek fiskepinnene i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter eller til de er gylne.
  5. Server fiskepinnene i noen gode potetlomper sammen med kålsalat, salat, avokado, agurk og rømme.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer