Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Smakfull suppe med rester av kalkun

En nydelig suppe med spennende, østlige smaker som egner seg perfekt hvis du har rester av kalkun eller kylling.

suppe med kalkunrester
Server suppen med frisk mango, ris og koriander. Og gjerne sprøstekte tortillalefser om du har noen rester du vil bruke opp! Foto: Familiematblogg

I denne oppskriften koker du suppe med blant annet kokosmelk og karri før du tilsetter det ferdig stekte kalkunkjøttet helt til slutt. Når du bruker kalkunrester på denne måten spiller det ingen rolle om kalkunkjøttet er litt tørt. Det kommer til å smake nydelig uansett.

Suppen serveres med frisk mango og ris, og er så mild og god i smaken at selv de minste i familien kommer til å elske den.

Ingredienser til kalkunsuppe

Mango, lime, koriander, kokos, soyamelk og kalkunkjøtt. Det kan ikke bli annet enn godt! Foto: Familiematblogg

Tid

25 min - 30 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

  • ca 400 gram rester av kalkun
  • 1 løk, i terninger
  • 1 paprika i biter
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss karripulver
  • 1 lime, revet skall
  • 1/2 ts korianderpulver
  • 1 dl vann
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 lime, saften
  • 1 frisk mango
  • salt, pepper
  • chilipulver hvis ønskelig

Slik gjør du

  1. Fres løken i olje. Tilsett karripulver, paprika og kalkun og resten av krydderne.
  2. Fyll deretter på med vann og kokosmelk. La det småputre noen minutter.
  3. Smak til suppen med lime, salt og chili eller pepper.
  4. Skrell og kutt en mango i små terninger, og tilsett i suppen rett før servering.
  5. Server med friske korianderblader, og kokt jasminris enten i eller ved siden av gryta.

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer