Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Slik renser du krabbe

Å rense krabbe er enkelt. Her er steg-for-steg-guide med bilder. Server kokt krabbe med sitron, majones og fersk loff, og gjerne en god hvitvin, eplejuice eller eplesider til.

rense krabbe
Hva er vel bedre enn nykokt krabbe? Slik renser du den. Foto: Ellen-Beate Wollen

Hvordan rense krabbe – steg-for-steg

  1. Trekk ut alle krabbeklørne fra den ferdigkokte krabben.
  2. Fjern haleklaffen, den lille trekantformede klaffen på undersiden av krabben.
  3. Sett tomlene under «huset» og press oppover til det løsner fra krabbeskjellet.
  4. Fjern gjellene fra huset og krabbeskjellet.
  5. Nå skal du fjerne «paven». Paven er krabbens magesekk og er giftig. Du fjerner den ved å presse mellom øynene på krabben. Der ligger paven som en liten pose på undersiden av skallet. Du hører et knepp, så er den løs og kan kastes.
  6. Del huset i to. Det er masse deilig kjøtt i de små rommene etter klørne.
  7. Server store og små klør i en bolle, og fyll skjellene med kjøtt fra husene i tillegg til det brune kjøttet som finnes i skallet fra før.

Server kokt krabbe med sitron, majones og fersk loff, og gjerne en god hvitvin, eplejuice eller eplesider til.

NB! Ikke kast de små klørne. De har mye kjøtt og er gode å sitte og «sutte» på. Knekk dem i leddene og sug ut kjøttet. Kjempegodt!

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

rense krabbe

Foto: Ellen-Beate Wollen

GRATISMATFRAHAVET_omslag_hoy

Boken Gratis Mat Fra Havet

Boktips

Fremgangsmåten for å rense krabbe er hentet fra boken Gratis mat fra havet – ville og velsmakende delikatesser fra sjø og fjære av Ellen-Beate Wollen.

Ellen-Beate Wollen har tilbrakt én halvpart av livet ved den sunnmørske kystlinja, og den andre som journalist og forfatter med mat og helse som spesialfelt.

Gratis mat fra havet gir en oversikt fra A-Å over spiselige planter og dyr som alle kan finne i og ved havet. Fra planter i strandsonen, skjell, krabber, snegler og tang og tare i fjæra, til fisk i havet. I hvert kapittel beskriver Wollen hvordan planten eller skalldyret ser ut, hvor du kan finne råvaren og hva den enkelte sorten kan brukes til

I forlengelsen av denne råvareguiden, presenterer forfatteren retter sjømaten kan brukes til, fra klassiske norske fiskesupper til retter fra Middelhavet og Østen.

Utgitt av Kagge Forlag