Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Seibiff og løk

Stekt sei med masse søt, stekt løk i en syrlig rømmesaus. Det er gode grunner til at denne retten er en klassiker.

Seibiff
Seibiff og løk er en enkel og sunn middag som lages på en halvtime. Foto: Familiematblogg

Den tradisjonelle retten “seibiff og løk” er rett og slett seibiff og løk. Men tilbehøret kan selvfølgelig varieres etter eget ønske.  Her har vi kun servert den i en syrlig, god rømmesaus, men kokte poteter og råkost er også veldig godt til.

Ingredienser seibiff

Dette trenger du for å lage klassikeren seibiff og løk. Foto: Familiematblogg

Tid

25 min - 30 min

Porsjoner

4

Nivå

Easy

Seibiff:

  • 600 gram seifilet, i porsjonsstykker
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl rømme
  • salt og pepper
  • saft av økologisk sitron
  • 1 liten bunt med gressløk

Stekt løk:

  • 3 løk, i tykke skiver
  • 1-2 ss sukker
  • 1-2 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Del fiskefileten i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend stykkene i mel.
  2. Skjær løk i tykke skiver. Finn fram en stekepanne og ha smør i denne. Stek løken myk før du har på sukker og soyasaus. La løken surre på svak varme til den er gylden.
  3. Finn fram en annen stekepanne. Smelt smør i denne. Stek seibiffene 2-3 minutter på hver side. Tiden er avhengig av tykkelsen på fileten. Løft ut seibiffene, men ikke vask pannen.
  4. Hell så på rømme. Gi sausen et oppkok og smak til med salt, pepper og sitron. Legg fisken tilbake i pannen. Tilsett hakket gressløk og server.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer