Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Rømmegrøt med spekeskinke

Skikkelig rømmegrøt med deilig spekemat er tradisjonsrik sommermat. Det er en grunn til at dette er en klassisk oppskrift.

barn på fjellet som skal spise rømmegrøt
Rømmegrøt med spekeskinke er topp mat etter en deilig fjelltur! Foto: iStock

Tilagningstid

10 - 20

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 5 dl rømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • ½ ts salt
  • sukker
  • kanel
  • ev. 100 g smør
  • spekeskinke og/eller fenalår
  • flatbrød

Slik gjør du

  • La rømmen koke i en kjele under lokk i 2–4 minutter mens du gradvis drysser inn melet og sper med melken under omrøring til grøten når ønsket konsistens.
  • Det vil fortløpende piple frem fett fra rømmen. Dette tar du av med en spiseskje og har i en skål til servering.
  • Smak til med salt og server med sukker, kanel, smøret fra rømmen og eventuelt en ekstra smørterning til smørøye.
  • Spekemat og flatbrød serveres ved siden av.

Boktips 

Oppskriften er hentet fra boken Mat & vin til folket.
I boken finner du oppskrifter til 52 perfekte middager (en til hver helt i året) med kombinasjoner du aldri vil glemme!

I boken vil du for eksempel få svar på hvilken vin som passer til rømmegrøt.

Mat & vin til folket er en ny type vin- og matbok der leserne ikke bare får vite hva som passer sammen, men hvorfor en matrett og en vin kler hverandre og sammen løfter smaksopplevelsen til nye høyder.

Utgitt av Gyldendal