Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Ristede gresskarkjerner

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging. Med litt salt og olje blir de nemlig til sprø og sunn snacks, eller perfekt garnityr til både supper og salater.

Ristede gresskarkjerner
Gresskarkjerner kan ristes i enten stekepanne eller i ovnen og enkelt forvandles til sprø og smakfull garnityr. Foto: Familiematblogg

Du kan lage ristede gresskarkjerner med gresskarkjerner du kjøper på butikken, men du kan også prøve å lage det neste gang du bruker gresskar i matlagingen og lurer på om du skal kaste kjernene du sitter igjen med etter å ha renset gresskaret.

Hvis du bruker de rå kjernene fra et gresskar, kan det være lurt å bruke litt tid på å plukke ut kjernene fra den trådete massen de ligger i. Deretter skal de kokes litt i salt vann før du går i gang med prosessen å riste dem i ovnen.

De ferdig ristede gresskarkjernene smaker nydelig som garnityr til supper, salater, eller rett og slett som en sunn og god snacks.

Ingredienser til ristede gresskarkjerner

I denne oppskriften bruker vi kun salt og olje, men du kan tilsette for eksempel urter eller hvitløk hvis du ønsker mer smak. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

  • 250 gram gresskarkjerner
  • 2 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1 ss solsikke - eller rapsolje / evt smeltet smør

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skyll gresskarkjernene om du bruker kjerner fra et gresskar du selv har renset.
  3. Legg kjernene i en liten gryte.
  4. Tilsett vann og salt og kok opp. La det koke i ca 10 minutter.
  5. Sil av vannet og tørk kjernene med et kjøkkenpapir.
  6. Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.
  7. Hell over litt olje og vend kjernene i denne.
  8. Stek kjernene til de er blitt lett brune. Dette tar ca 15-25 min. Snu dem av og til.
  9. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer