Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Hvor mye ribbe per person

Er det en dag i året du ikke har lyst til å ha kjøpt for lite mat, så er det julaften. Men hvor mye ribbe er egentlig nok til årets julemiddag?

Ribbe med tilbehør
Hvor mye ribbe spiser vanligvis en voksen? En storspist? Eller et barn? Foto: Familiematblogg

For å være helt sikker på at det blir nok ribbe til alle rundt bordet, anbefales det å kjøpe 500 gram per person. Da er du sikker på at alle rundt bordet får forsynt seg rikelig, i tillegg til at det antagelig blir igjen rester til julefrokosten.

Hvis du kun trenger ribbe til selve julemiddagen, og ikke ønsker å sitte igjen med rester kan du begrense det til 350 gram ribbe per porsjon.

De generelle anbefalingene for barn og voksne er:

Voksen – 350 gram ribbe pr. porsjon
Storspist – 500 gram ribbe pr. porsjon
Barn – 150-200 gram ribbe pr. porsjon

Det betyr at hvis dere skal være seks voksne til bords på julaften, bør du kjøpe en ribbe på ca 3 kg. Er dere seks voksne og fire barn bør du kjøpe en ribbe på 3,5 – 4 kg.

Sprøstekt svineribbe

Sprøstekt svineribbe smaker nydelig for både store og små. Foto: Familiematblogg

Hvordan får du sprø svor?

Det er lite som smaker så godt som kombinasjonen av sprø svor og mørt, saftig svinekjøtt. Men hvordan få det til når det virkelig gjelder? Her får du tipsene!

Les mer her

Sprø svor

Knasende sprø svor gjør julemiddagen komplett, men hva skal egentlig til for at den skal bli sprø? Foto: Familiematblogg

Hvordan steke ribbe?

Skal du steke ribba på tradisjonell måte eller langsteke den? Hva lønner seg?

Les mer her.

Ribbe i ovn

Det er lite som gir så julestemning som lukten av en ribbe som står og godgjører seg i ovnen. Men hvilken stekemetode bør du velge hvis du vil være sikker på at ribba skal bli vellykket? Foto: Familiematblogg

Hvordan krydre ribbe?

Det viktigste man må huske på når man skal krydre ribba, er å begynne tidlig!

Les mer her.

Ribbe med krydder

Hva slags smaker ønsker du på ribba? Naturell? Julekrydder? Eller hva med chili og hvitløk? Foto: Familiematblogg

Ribbe med tilbehør

Tradisjonell ribbe smaker nydelig med rødkål og surkål. Sennep, tyttebær, epler og svisker er også veldig godt til ribbe. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer