Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Rester av kalkun

Er du så heldig å ha rester av kalkunkjøtt? De kan du bruke til nesten hva som helst!

Rester av kalkun
Kalkunkjøtt passer til nesten alt. Det har en mild og god smak som er populær både hos store og små. Foto: Familiematblogg

Rester av kalkun er omtrent like anvendelig som rester av kylling. Hvis kalkunen er tilberedt ganske nøytralt smaksmessig, kan kjøttet brukes til nesten hva som helst. Det smaker nydelig i supper, gryter og pastaretter. Eller hva med en skikkelig god risotto? Her har du fire av våre favoritt-oppskrifter hvis du har rester av kalkun og lyst på noe godt til middag!

Smakfull suppe med rester av kalkun

Når du bruker rester av kalkun i en suppe spiller det ingen rolle om kalkunkjøttet er litt tørt. I denne oppskriften koker du suppe med blant annet kokosmelk og karri før du tilsetter det ferdig kokte kalkunkjøttet helt til slutt. Suppen serveres med frisk mango og ris, og er så mild og god i smaken at selv de minste i familien kommer til å elske den.

Les mer her.

Kalkunsuppe med mango

Hvis du har noen rester av tacolefser liggende, anbefaler vi å sprøsteke dem med litt olje og salt slik vi har gjort her. Det smaker nydelig til denne suppa. Foto: Familiematblogg

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer

Crispy kalkun med hoisinsaus

Stek restene av kalkunkjøttet med litt olje, salt og pepper og server det i kinesiske pannekaker med agurk, vårløk og hoisinsaus. Så godt og enkelt!

Les mer her.

Kalkun i kinesiske pannekaker

Små kinesiske pannekaker får du kjøpt i etniske butikker eller i frysedisken på velassorterte dagligvarebutikker. De holder seg godt i fryseren og tines fort på kjøkkenbenken. Foto: Familiematblogg

Quesadillas med kalkun og koriander

Kalkunrester passer perfekt i quesadillas. Sammen med vårløk, koriander og ost blir det skikkelig snaddermat. Server med rømme, salsa og avokado.

Les mer her.

Quesadillas med rømme, avokado og salsa

Quesadillas er kosemat som både store og små liker. Har du rester av kalkunkjøtt er det perfekt å bruke på denne måten. Foto: Familiematblogg

Wok med kalkun

Wok er perfekt hverdagsmat. Det er også en genial måte å bruke opp rester av kylling eller kalkun.

Les mer her

Wok med nudler

Wok er alltid godt. Med en skikkelig god saus, cashewnøtter, koriander og kalkun kan det ikke bli feil. Foto: Familiematblogg

Cæsarsalat med rester av kalkun

Hvis du vil bruke kalkunrester i en salat er det ekstra godt å lune kjøttet med litt salt og pepper før du har det i salaten sammen med de andre ingrediensene. Her har vi blandet det med en original cæsardressing, krutonger tomat og parmesan. Snadder!

Les mer her.

Kalkunsalat med parmesan og egg

Med rester av brød og kalkun kan du lage en av verdens beste salater! Foto: Familiematblogg