Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Pytt i panne

Har du rester av rotgrønnsaker, pølser og kanskje litt bacon liggende i kjøleskapet? Lag pytt i panne!

Pytt i panne
Pytt i panne er en skikkelig god restemiddag som både store og små liker. Foto: Familiematblogg

Som navnet tilsier er dette en rett som kan tilpasses etter det du har liggende av grønnsaker og middagsrester. Skjær grønnsakene og kjøttet i små terninger og stek det i en panne på høy varme.

Hvis du bruker rester av kokte eller stekte grønnsaker, trenger du bare å varme opp disse i pannen i litt olje før du tilsetter stekte pølser og bacon.

Server med et lite persilledryss hvis du har det, og gjerne et stekt egg. Voila!

Ingredienser pyttipanne

Pytt i panne er i utgangspunktet stekt løk, poteter og kjøtt, men retten kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

  • 150 gram bacon
  • 2 pølser
  • 1 løk
  • 4 poteter
  • 2 pastinakker
  • 1/4 kålrot
  • 2 gulrøtter
  • finhakket persille
  • salt og pepper
  • speilegg til servering

Slik gjør du

  1. Del baconet i små strimler og stek det i en stekepanne til fettet begynner å slippe.
  2. Skrell grønnsaker og skjær dem i små terninger. Gjør det samme med pølsene.
  3. Ha grønnsakene og pølsene i pannen og stek til grønnsakene er så myke du vil ha dem. Dette vil ta ca 15-20 minutter avhengig av hvor store biter du har. Rør av og til, men ikke hele tiden.
  4. Ha i persillen og smak til med salt og pepper.
  5. Server gjerne pytt i panne med stekt speilegg  – og blant de minste er det meget populært med litt ketsjup til denne retten.