Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Pulled chicken tacos

Herlig, mørt kyllingkjøtt i hjemmelagde lefser med en nydelig salsa er hyggelig mat å invitere på!

Pulled chicken taco
Bytt ut den tradisjonelle tacomiddagen med kyllingtaco! Hvis du bruker denne oppskriften kan kyllingen lage seg selv i ovnen mens du gjør noe helt annet. Foto: Familiematblogg

Taco er hyggelig mat å invitere på. Både store og små liker det, og det er mat det tar litt tid å spise slik at man kan samles til en god prat rundt bordet . Her har vi byttet ut den tradisjonelle tacoen med en herlig krydret kylling som serveres i hjemmelagde lefser med bønnesalsa og avokado.

Kyllinglårene har fått steke i ovnen i fire timer på 100 grader. Resultatet er nydelig kyllingkjøtt som er så mørt at det bare detter av beina. Ettersom den mer eller mindre lager seg selv i ovnen, er dette genial mat å lage når du skal ha gjester.

Her er kyllingen servert i hjemmelagde lefser, noe vi anbefaler å teste hvis du har tid. Har du ikke det, kan du selvfølgelig kjøpe noen gode tortillalefser i stedet.

Kyllinglår er utgangspunktet for å lage pulled chicken tacos

Når du bruker kyllinglår og lar det steke i ovnen på lav time i fire timer får du nydelig, mørt kjøtt som egner seg perfekt i kyllingtaco. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

60+

Porsjioner

6-8

Nivå

Enkel

Kylling:

  • 1 kg kyllinglår
  • 1 ss spisskummin
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts salt

Hjemmelagde lefser:

  • 3,5 dl lunkent vann
  • 150 gram yoghurt naturell
  • 750 gram hvetemel
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

Bønnesalsa:

  • 1 boks svarte bønner
  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 3 tomater
  • 3 dl mais
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • maldonsalt
  • grovkvernet pepper

Slik gjør du

KYLLING:
  1. Varm opp stekeovn til 100 grader. 
  2. Krydre de rå kyllinglårene.
  3. Ha olje i en stekepanne og sørg for at stekepannen blir ordentlig varm. Ha så kyllinglårene i pannen og stek dem raskt slik at de får litt stekeskorpe og farge.
  4. Legg så kyllinglårene over i en gryte.
  5. Hell litt vann i stekepannen og det koke opp mens du skraper bunnen av panne. Dermed får du med deg masse god smak og kraft. Hell dette over kyllingen.
  6. Legg lokk på gryta. Sett gryten på lav varme, midt i ovnen, og la den stå her i ca 4 timer. 
HJEMMELAGDE LEFSER:
  1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle, kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok (ca 10-15 minutter) til du har en blank og smidig deig. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i ca en time.
  2. Del deigen i ca 20 emner og kjevl dem flate.
  3. Stek lefsene i en tørr middels varm stekepanne. Jeg har stekt lefsene i en grillpanne, da får du de brune stripene. Men det fungerer fint å steke i en vanlig stekepanne eller takke også.
BØNNESALSA:
  1. Skyll bønnene i kaldt vann. La dem renne godt av.
  2. Finhakk løk og chili. Fjern frøene fra chili hvis du ikke ønsker den så sterk.
  3. Skjær tomatkjøttet i små biter.
  4. Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.