Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Pasta med erter og skinke

Her har du oppskriften på en skikkelig hverdagshelt!

pasta med erter og skinke

Denne retten ligger på topp ti når det kommer til barnas favorittretter.

En hverdagsredning som både er rask å lage, det smaker skikkelig godt og de aller fleste liker den.

Med litt revet parmesan over og noen rause runder med pepperkverna føles denne enkle pastaretten perfekt å servere en travel ettermiddag, dette fordi alle blir så fornøyde.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tid

15 min

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 400 gram pasta etter eget ønske
  • 200 gram frosne erter
  • 150 gram skinke delt i biter
  • 1 løk (finhakket)
  • 1 ss smør
  • 2-3 dl fløte
  • parmesan
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. La ertene koke med pastaen de siste minuttene.
  2. Smelt smøret i en stekepanne, ha i løken og fres til den er blitt blank, ha så i fløten. La fløten koke noen minutter i pannen. Når pastaen er ferdig, siler du av vannet. Vend så inn fløten og skinken som du har delt i biter.
  3. Dryss over revet parmesan, og smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.
Hvis du bruker hermetisert skinke er det godt å steke denne litt først. Da har du den oppi sammen med løken og lar den få litt farge før du tilsetter fløten.

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer