Oppskrift på 3 nydelige pizzaer

pizza med chorizo
Foto: pizzabakeriet.no

Her er oppskrifter på hjemmelagde pizzaer for enhver smak: Pizza Margherita, Pizza med spekeskinke og Pizza med chorizo.
Alt fra kokk og pizzaeksperten Marius Niva.

Pizza med Chorizo

Denne pizzaen med chorizo og chili er en litt mer krydret variant som kan fremkalle svetteperler hos enkelte.

Til 1 porsjonspizza trenger du:

1 pizzabunn

4-5 ss tomatsaus eller Pizzabakeriet Pizzasaus (1/3 glass)

75 g fersk mozzarella

50 g chorizo

¼ løk i skiver

1/3 grønn chili i skiver eller mer om du vil

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 300 grader eller maks temperatur og forvarm ovn og underlag.

Smør på et tynt lag med tomatsaus.

Fordel mozzarella, chorizo, løk og chili utover pizzaen.

Stek pizzaen på nederste rille i 5-8 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.

Oppskriftene og bildene er fra Pizzabakeriet.no

Pizza med spekeskinke

– Denne pizzaen har en mild og god smak og passer derfor til hele familien. Et lurt triks er å toppe med spekeskinke og ruccola etter steking, da holder spekeskinken og ruccolaen seg myk og fin, sier Plusstid-ekspert Marius Niva.

Til 1 porsjonspizza trenger du:

1 pizzabunn
4-5 ss tomatsaus eller Pizzabakeriet Pizzasaus (1/3 glass)
75 g fersk mozzarella
¼ rødløk, i skiver
2 ss pinjekjerner
8 skiver spekeskinke (Parma- eller Serranoskinke)
En håndfull ruccola
Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 300 grader eller maks temperatur og forvarm ovn og underlag.
Smør på et tynt lag med tomatsaus.
Fordel mozzarella, rødløk og pinjekjerner utover pizzaen.
Stek pizzaen på nederste rille i 5-8 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
Etter at pizzaen er steikt fordeler du spekeskinke og ruccola utover pizzaen

Pizza Margherita

– Pizza Margherita er en klassiker og elsket av mange over hele verden. Med kun tre toppingingredienser er den utrolig enkel å lage når du har lyst på noe godt.

Til 1 porsjonspizza trenger du:

1 pizzabunn
4-5 ss tomatsaus eller Pizzabakeriet Pizzasaus (1/3 glass)
125 g fersk mozzarella
15 stk. blader av fersk basilikum
2 ss olivenolje.
Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 300 grader eller maks temperatur og forvarm ovn og underlag.
Smør på et tynt lag med tomatsaus.
Fordel mozzarella og basilikumblader utover pizzaen, ha på olivenolje.
Stek pizzaen på nederste rille i 5-8 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.

Oppskriftene er hentet fra pizzabakeriet.no

  • Velg riktig pizzamel

    Marius anbefaler dette pizzamelet. Du får en pizzadeig som er lett å bake ut og som gir en deilig luftig og sprø pizzabunn.

    pizzabakeriet pizzamel
  • Velg riktig gjær

    Idun Mors hjemmebakte Pizzagjær gjør deigen smidig uten å revne. Dermed blir deigen enklere å forme til ønsket fasong.

    mors hjemmebakte pizzagjær