Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

One-pot fullkornspasta med laks og spinat

Er målet deres å spise mer Omega-3? Med denne retten får dere i dere det og en nydelig saus, pasta og masse næring. Bonus: Alt lages i én kjele, så det blir mindre oppvask!

Spagetti og laks er supergodt! Blander du inn hvit saus og litt grønnsaker har du et smakfullt og barnevennlig måltid som hele familien vil like. Når du skal lage denne bør du bruke en tykkbunnet kjele, ellers vil det svi seg godt fast i bunnen.

 

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

4 - 6

Nivå

Enkel

  • 500 g spagetti, gjerne fullkorn
  • 1 løk
  • 200 g cherrytomater
  • 200 g frosne erter
  • 1 pose Toro Hvit saus original
  • 7 dl melk
  • 5-6 dl vann
  • 1 ts tørket persille
  • 500 g laksefilet uten skinn og bein
  • ½-1 pose frisk spinat
  • Salt og pepper
  • 1 sitron, saften

Topping

  • Parmesan
  • Frisk dill/persille
  • Sitron

Slik gjør du

  1. Kutt løk og cherrytomater i passende biter. Skjær laks i terninger.
  2. Bland sammen sauspulver og melk i et desilitermål.
  3. Ha alle ingrediensene, unntatt laks og spinat, i en stor kjele. Kok opp på middels-høy varme. Tilsett laksebitene når det er 4-5 minutter igjen av koketiden til spagettien. Rør om ved jevne mellomrom.
  4. Bland til slutt inn spinaten og la den falle sammen. Smak til med sitron, salt og pepper. Server gjerne spagettien med finrevet parmesan, frisk dill og en sitronbåt.