Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Nyttårsmiddag med kalkun

På årets siste dag er det vanskelig å tenke seg noe mer storslått enn å samle store og små rundt et festpyntet bord og en helstekt kalkun!

Nyttårsmiddag
Inviter til nyttårsmiddag med helstekt kalkun! Foto: Familiematblogg

Kalkun er noe de aller fleste barn liker og derfor hyggelig mat å invitere på. Med en nydelig saus, god stuffing og en klassisk waldorfsalat er sjansen stor for at både store og små rundt bordet blir både glade og mette. 

Men det er ikke alltid like lett å steke kalkun. Det er rett og slett en utfordring å få perfekt stekt bryst og lår samtidig uten at det eller andre blir tørt. I denne oppskriften bruker vi et urtesmør som legges inn under skinnet til kalkunen, før vi pakker inn hele kalkunen med bacon. Er det nemlig en gang du ikke skal være redd for å bruke litt ekstra fett i matlagingen, er det når du lager kalkun. For tørr kalkun er som kjent ikke så veldig godt. 

Saftig helstekt kalkun

Hemmeligheten til en saftig kalkun ligger i forberedelsene. Denne oppskriften er hentet fra Gordon Ramsey. Han bruker kryddersmør og bacon for å sørge for at kalkunen ender opp saftig, og ikke tørr. 

Les mer her.

Helstekt kalkun med saus

En saftig, smakfull kalkun trenger mye godt fett. Det gir masse smak, og sprøtt, godt skinn. Foto: Familiematblogg

Kalkunsaus

Hemmeligheten til en skikkelig god kalkunsaus er å koke kraft på innmaten som gjerne følger med når du kjøper en hel kalkun. 

Les mer her.

Ingredienser til kalkunsaus

Denne sausen er mild og kremete i smaken og med et hint av sitrus fra kryddersmøret som vi brukte til å steke kalkunen. Foto: Familiematblogg

Stuffing til kalkun

Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketid, og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme. Men stuffing er godt! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen, omtrent som en kjøttpudding. Supergodt!

Les mer her.

Stuffing til kalkun

Stuffing kommer i ulike varianter, med frukt, brød og bacon. Her har vi brukt aprikos, pistasjekjerner, bacon og persille. Foto: Familiematblogg

Waldorf-salat

Kombinasjonen av kalkun og waldorfsalat er bortimot perfekt. Dropper du valnøttene når du lager denne er sjansen veldig stor for at både store og små kommer til å elske denne salaten.

Les mer her.

waldorf

Hjemmelaget waldorfsalat med epler, ananas og druer smaker nydelig til kalkun. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer

Sprøstekte poteter

Disse potene er verdig årets siste middag. Med natron i kokevannet og litt ekstra tid får du nemlig supersprø poteter som fort blir barnas favoritt!

Les mer her.

Sprø poteter

Natron og tid gjør susen! Foto: Familiematblogg

Iskake med marengs og bringebær

Avslutt årets siste måltid med en fantastisk god iskake med bringebæris og marengs! Pynt kaken med kakefyrverkeri og gjør dere klare for å ta imot det nye året!

Les mer her.

anna serverer kake

La avslutningen på året bli både søt og god med denne iskaken! Foto: Familiematblogg