Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Middag i en fei

Barna skal på trening og dere har akkurat kommet fra jobb. Dere rekker såvidt å snu i døra før dere skal ut igjen. Dere trenger middagstips som går raskt! Dette lager fem familier til middag når de har dårlig tid.

gutt hopper
Full fart og jubel. Middagstips til travle ettermiddager. Foto: iStock

Det er lett å gå inn i et fast spor når middagen skjer i flere etapper, eller hvis du er litt stressa og sulten.

Disse fem familiene har tips til raske hverdagsmiddager. Les og la deg inspirere eller roe ned.

For det er helt greit med frossenpizza av og til.

Familien Ronge Andersen: 8 minutter-retten

– Spagetti og kjøttdeig er slageren hos oss. Den retten har vi minst én gang i uka.

Ellers blir det røkte kjøttpølser og potetstappe som nummer to hvis det skjer ting på ettermiddagen. Raskeste middagen ever:

Kok opp 3 dl med en dæsj smør tar jo 3 minutter eller noe. Rør inn pulver, ferdig! Pølsene stekes i panne i  5 minutter. Tipp topp hvis man har dårlig tid.

Vilde Ronge Andersen

Familien Hundershagen: Faste rutiner

– Vi har faste rutiner på hva vi serverer. Det vil si fisk mandag og onsdag, kylling tirsdag og torsdag, taco fredag, kjøtt lørdag, og vegetar søndag.

Alle fire barna har aktiviteter, men med litt planlegging på søndager så går det veldig bra.

Laks har vi alltid én gang i uka. Det er favoritten og går veldig kjapt.

Ferdig kuttet grønnsaker på lett oppkok, ris som går raskt, laks i panna og en god saus. Det tar ikke mer en maks 15 minutter og er sunt og godt før trening.

Line Hundershagen

LES OGSÅ: 5 mødre forteller om hvordan de løser feriekabalen

Familien Reimers

Camilla har to superretter, nettopp for slike ettermiddager.

1. Camillas kylligform

– Dette er en rett gjengangerne av barn hos oss spør om, det er superenkelt og tar ikke tid. Du trenger kyllingfilet/lår (lår trenger lengre steketid), soyasaus, maisolje, hvitløk, ingefær, sweet chilisaus og to sitroner.

Legg kyllingene i en ildfast form og hell over rikelig med det flytende. Ha i det du vil av hvitløk og ingefær. Klem ut saften av sitronene og legg dem i formen når kyllingen stekes. Stekes på 225 grader i 25 min hvis filet , 45 min hvis lår. Kan gjøres klar dagen før og bare varmes. Server med ris og brokkoli – passer også godt med salat.

Camillas-raske-kyllingrett

Kylling er alltid populært

2. Stekt ris

Hvis du har rester av ris lager du raskt en super middag i en fei.

Du trenger bacon, egg, paprika, løk og kokt ris.

Stek risen i en egen panne til den er gjennomvarm. Stek bacon med løk, pisk sammen egg og hell over den når bacon og løk er glovarmt, rør godt. Ha på paprika eller brokkoli. Bland inn i den stekte risen. Server!

Camilla Reimers

 

Kjapp middag: Frossenpizza med tilbehør

Familien Langfoss-Håland: Mini-buffet er topp

– Barna er veldig glad i “buffet” med rundstykker, eggerøre og annet pålegg. Eggerøre er viktigst! Så det hander at vi spiser hvis vi har dårlig tid. Da kutter vi opp litt rå grønnsaker så vi får i i oss det også. Og av og til blir det frossenpizza.

Marianne Langfoss-Håland

 Familien Helland: Planlegging er nøkkelen

– Favorittmaten til 8-åringen er pesto, pasta og kjøttboller. Dette går fort og man kan egentlig putte hva man vil av ekstra ting oppi der.

Vi koker pasta som vi tilsetter et glass pesto, rører rundt og legger på tallerkenen. Over pastaen legger vi kjøttboller som vi har svisjet litt i pannen og blander dette sammen.

Vi har de ti siste årene satt oss ned hver torsdag og skrevet handleliste for en uke av gangen. Og på fredag ettermiddag før vi tar helga, drar mor på butikken og handler.

Dette er vi stolt av å ha gjort over så lang tid. Sparer både tid og penger!

Far i huset lager så og si alt av middag her i huset forresten. Kun i helgene står vi sammen på kjøkkenet.

Linn Helland

Råd til andre

  • Husk at du ikke må lage varm middag hver dag.
  • Skriv handleliste for en uke av gangen og gjør storinnkjøp. Da sparer du både tid og penger.
  • Ha faste dager til ulike basisretter – bestem for eksempel at mandag spiser vi noe med  pasta, torsdag noe med fisk.
  • Ha et par raske favoritt-oppskrifter på lur som krever få ingredienser – gull når du ikke aner hva du skal lage og har dårlig tid.

Hva lager dere de dagene dere har travle ettermiddager?

Send oss en epost redaksjon@plusstid.no så deler vi det med andre familier her.

De fem familiene:

Familien Ronge Andersen: Vilde (34), Bjørnar (37), Oliver (8) og Sindre (4). Bor i Hokksund

Familien Hundershagen: Line (35), Pål (45), Henriette (15), Victoria (13),Sofie (13),Emilie (9), Matias (7). Bor i Drammen

Familien Reimers: Camilla (48), Felix (49), Axel (19), Jacob (16), Kaia (9). Bor i Oslo

Familien Langfoss-Håland: Marianne (36), Dag (40), Maia (6), Sara (2). Bor i Drammen

Familien Helland: Linn (38), Jørn(38), Emilie(13), Nora(8). Bor på Konnerud