Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

3 kreative og gøyale måter å bruke meksikansk gryte på

En gryte kan brukes til så mye! Spesielt meksikansk gryte, for den passer nemlig utmerket inn i tacoverdenen. Her er 3 knallgode oppskrifter som alle tar utgangspunkt i en pose Toro Meksikansk gryte.

meksikansk gryte i grønnsaker

Meksikansk gryte tacostyle 

meksikansk gryte som taco

Denne gryta er helt ypperlig som fyll i en tortillalefse! Vi kan nesten si med sikkerhet at dere ikke kommer til å savne tacosmaken i det minste.

Kanskje dette blir den nye fredagstacoen? Uansett er det godt å ha noe å variere med!

Tilagningstid

30

Porsjioner

5

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Meksikansk gryte familiepakning
  • 600 g kjøttdeig
  • 12 dl vann
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 rødløk

Tilbehør

  • 1 pk crispisalat
  • 1 liten boks mais
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 rødløk
  • 150 g reddiker
  • 200 g revet gulost
  • 1-2 pk tortillalefser, gjerne fullkorn
  • 1 glass tacosaus
  • 3 dl rømme

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 kvast koriander
  • ¼ lime saften (ev. 1 ss sitronsaft)
  • Salt og pepper, smak til

Slik gjør du

  1. Hakk løk og paprika i terninger.  
  2. Smelt litt smør i en gryte og tilsett kjøttdeigen. Stek til den er gjennomstekt. Ha i halvparten av løken og paprikaen. Stek videre i 2-3 minutter. Hell i gryteposens innhold og vann. Bland alt godt sammen. 
  3. Kok opp under omrøring og la koke videre i 20 minutter under lokk. Rør om av og til.   
  4. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm de i stekeovnen på 200 °C i ca. 10 minutter. Eventuelt bruk en mikrobølgeovn om du har det.
  5. Del crispisalat og reddiker i passende biter. Hell av laken på maisen.  

Guacamole:

Guacamole:

  1. Finhakk hvitløk og koriander. Del avokadoene i to, fjern steinene og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt kajennepepper. 
  2. Ha gryta, grønnsaker og garnityr i separate boller. Legg tortillalefsene i en kurv eller på en tallerken. Server! 

 

Nachos med gratinert meksikansk gryte  

Herlig kosemat for hele familien! Her er det bare å sørge for å ha nok, for dette kommer til å gå unna.   

nachos med meksikansk gryte uten topping nachos med meksikanskgryte

Tilagningstid

40

Porsjioner

5

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Meksikansk gryte familiepakning
  • 600 g kjøttdeig
  • 12 dl vann
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1 liten boks mais
  • 1 stor pose nachochips
  • 200 g revet ost
  • 1 glass tacosaus
  • 3 dl rømme

Slik gjør du

  1. Hakk løk og paprika i terninger.  
  2. Smelt litt smør i en gryte og tilsett kjøttdeigen. Stek til den er gjennomstekt. Ha i løken og paprikaen. Stek videre i 2-3 minutter. Hell i gryteposens innhold og vann. Bland alt godt sammen. 
  3. Kok opp under omrøring og la koke videre i 20 minutter under lokk. Rør om av og til. Tilsett en boks avrent mais mot slutten av koketiden. 
  4. Legg nachochips og gryte lagvis i en form eller på et stekebrett med bakepapir i to, tre lag. Topp med revet ost. 
  5. Stek midt i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen.  
  6. Fordel litt rømme over nachosen like før servering. Ha tacosaus og resten av rømmen til, og gjerne en frisk salat.

Fylte grønnsaker med meksikansk gryte

Superenkel, sunn og god middag!  

meksikansk gryte i grønnsaker

 

Tilagningstid

40

Porsjioner

5

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Meksikansk gryte familiepakning
  • 600 g kjøttdeig
  • 12 dl vann
  • 1 boks mais
  • 6-8 paprika, gjerne i ulike farger
  • 2 squash
  • 200 g revet ost

Topping

  • Rømme
  • Ev. litt frisk koriander

Slik gjør du

  1. Smelt litt smør i en gryte og tilsett kjøttdeigen. Stek til den er gjennomstekt. Hell i gryteposens innhold og vann. Bland alt godt sammen. 
  2. Kok opp under omrøring og la koke videre i 20 minutter under lokk. Rør om av og til. Tilsett en boks avrent mais mot slutten av koketiden.  
  3. Skyll og tørk grønnsakene. Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Del squashen i to på langs og skrap ut innmaten.  
  4. Sett grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Fyll de med gryte og topp med revet ost.  
  5. Stek paprikaene på 200°C i 15-20 minutter før du setter inn squashen. Stek videre i 7-10 minutter.  
  6. Server gjerne en frisk, grønn salat og litt grovt brød ved siden av.  

Flere oppskrifter på gode, lettlagde middager med en vri til hverdagen og helgekos:

Oppskrift på 3 nydelige pizzaer, Tomatsuppe med tilbehør: 3 toppinger som gjør susen og Enkel fiskesuppe: 1 pose, 3 muligheter.

Utgangspunktet for alle de 3 oppskriftene:

meksikansk gryte som taco