Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Slik lager du majones

Har du ikke ofte tenkt at det kunne hvert gøy å lage din egen majones som du kan smake til med det du ønsker? Da er det bare å slå seg løs, for her er oppskriftene du trenger!

Majones
Kan vi friste med litt urtemajones, chilimajones og hviløksmajones? Med disse oppskriftene er det bare å slå seg løs på kjøkkenet. Foto: Kokken og Konditoren.

Her får du oppskriftene på to typer «base-majoneser», som du kan smake til slik du ønsker.
Den ene varianten er en majones som lages med stavmikser, noe som gjør den mer kompakt. Den passer bra til dressinger og sauser du skal blande ut. Den andre basen piskes i en kjøkkenmaskin, noe som gjør den mer luftig. Den er ypperlig som tilbehør til salater og tapasbord.

Vi bruker nøytral og smaksløs olje når vi lager majones. Raps- eller solsikkeolje anbefales. Noen bruker eddik i majones, men vi foretrekker å bruke syre fra sitron eller lime, rett og slett fordi at vi liker smaken bedre.

Slik lager du knallgode majonesbaser

To gode majonesbaser som er klare for å tilsettes spennende smaker! Foto: Kokken og Konditoren.

Her får du oppskriften på to typer baser av majones. De er utgangspunktet for de deilige og smaksrike majonesene vi har samlet i artikkelen.

Slik lager du majones med stavmikser

Tilagningstid

5 - 10

Porsjoner

3 dl

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 3 dl nøytral olje
  • 2 stk hele egg
  • 1 ts god sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • salt

Slik gjør du

  1. Ha egg, sennep, sitronsaft og litt salt i en blender.
  2. Miks sammen med stavmikser mens du sper inn olje i en tynn stråle.
  3. Oppbevar majonesen kjølig.

Majones laget i kjøkkenmaskin

Tilagningstid

5 - 10

Porsjoner

3 dl

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 2,5-3 dl nøytral olje
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ts god sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • litt salt

Slik gjør du

  1. Ha egg, sennep, sitronsaft og litt salt i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk luftig mens du sper inn olje i en tynn stråle.
  3. Oppbevar majonesen kjølig.

Med utgangspunkt i majonesbasene kan du lage flere typer gode majoneser, som både passer til dressing eller bare en base i en saus. Under finner du forslag på 4 gode majoneser med utgangspunkt i majonesbase.

Hvitløksmajones

Bruk gjerne bakt hvitløk når du lager hvitløksmajones. Da blir det en spennende variant av den tradisjonelle majonesen. Foto: Kokken og Konditoren.

Hvitløksmajones, eller aioli som det også er kjent som, passer godt til alt fra grillmaten til skalldyr.

Oppskriften finner du her.

Sriracha-majones

Sriracha-majones er supert tilbehør til gode burgere eller steambuns! Foto: Kokken og Konditoren

Denne majonesen er perfekt tilbehør til burger og annen deilig, litt fet mat. Den er syrlig, fresh og noe spicy.

Oppskriften finner du her.

Chilimajones

En chilimajones med koriander og limesaft er et spennende og godt tilbehør, som passer perfekt til grillmaten. Foto: Kokken og Konditoren.

En god og spicymajones til er superdigg til litt lette grillretter, eller som tilbehør til pikniken.

Oppskriften finner du her.

Urtemajones

En god urtemajones smaker ikke bare godt, det er også en god anledning til å bruke opp en rester av urter. Foto: Kokken og Konditoren.

Dette er en perfekt majones å lage om du har rester av urter på kjøkkenet.

Oppskriften finner du her.