Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Makaronigrateng med kjøttsaus

Garanterer mette, glade barn!

Macaronigrateng

Vil du ha glade barn? Hvorfor ikke lage denne til middag? Makaronigrateng med kjøttsaus, jeg trenger kanskje ikke si mer?!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

60 - 90

Porsjioner

4

Nivå

Enkel

Kjøttsaus:

  • 500 gram kjøttdeig/karbonadedeig
  • 100 gram bacon
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 dl vann
  • 2 ts oregano
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • fersk basilikum

Hvit saus:

  • 50 gram smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • salt og pepper

Til gratinering

  • 200 gram makaroni
  • 100 gram gulost (gjerne cheddar)
  • 50 gram parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk, løk, hvitløk og gulrot. Del baconet i små biter. Varm olje i en kjele på middels sterk varme, ha i bacon, løk og hvitløk. La dette stå å surre noen minutter til løken er blitt myk. Ha så i gulrøtter, tomatpure og oregano.
  2. Mens dette står og godgjør seg kan du steke kjøttdeigen i en stekepanne.
  3. Ha så kjøttet opp i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og kjøttkraften (her pleier jeg å blande en buljongterning i ca 1 dl vann) La kjøttsausen stå å småkoke – jo lenger jo bedre. Men har du ikke så god tid er ca 20 minutter nok for at smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper og finhakket basilikum.
  4. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
  5. Lag hvit saus mens makaronien koker: Først smelter du smøret på middels varme. Når smøret er smeltet rører du inn melet til du har en klumpfri røre. Spe deretter med melken. De første minuttene rører jeg hele tiden, når du har fått en jevn fin saus kan den stå å småkoke i 6-8 minuttter mens du rører av og til.
  6. Bland den kokte makaronien inn i den hvite sausen – før du tilsetter ca halvparten av gulosten. Smak til med salt og pepper.
  7. Hell i kjøttsausen i en mellomstor ildfast form (som er smurt med smør) og fordel makaronistuingen på toppen før du drysser over resten av gulosten og revet parmesan.
  8. Stek så gratengen på 220 grader i 25-30 minutter til den er fin og gyllen på toppen.  
Serveres med god salat, godt brød, hvitløksdressing eller rømme.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer