Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Lørdagspizza

Deilig norsk pizza slik vi husker den fra 80-tallet. Med kjøttdeig, løk, oregano og masse ost på en herlig tykk bunn! Nam!

Ekte, norsk pizza i langpanne
Det er ikke bare italienerne og amerikanerne som kan lage pizza. Vi kan det vi også! Foto: Familiematblogg

80-tallets store lørdagsstjerne, nemlig pizza i langpanne med kjøttdeig har lenge blitt fortrengt fra pizzabuffeten til fordel for italiensk pizza med tynn bunn.

Men den norske pizzaen fortjener å bli hentet fram igjen. Det var nemlig en god grunn til at den ble så populær på 80-tallet. Den er skikkelig god! Den er også perfekt å lage hvis det er mange til bords ettersom den kan  lages klar i forkant og både barn og voksne elsker den.

Server gjerne med en sprø, grønn salat med hjemmelaget thousand island og syltet rødløk. Nam!

Ingredienser til norsk pizza

Dette trenger du for å lage en ekte, norsk pizza! Foto: Familiematblogg

Hennie lager pizza

Hennie hjelper til med å lage pizza. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

90 - 120

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

Pizza:

  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 pakke gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 500 gram kjøttdeig
  • 2 finhakket løk
  • smør til steking
  • 100-150 gram bacon i små biter
  • 2-3 ss tomatpure
  • 0,5 boks med hakkede tomater
  • oregano
  • 300 gram revet gulost
  • evt litt revet parmesan

Hjemmelaget thousand island:

  • 2 dl majones
  • 1 dl ketsjup
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts worcestersaus
  • 1 liten bunt hakket dill
  • salt

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt i en bolle, ha i lunkent vann og olje. Elt deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en blank og smidig deig. Gjerne 15 min.  Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve en liten time, men gjerne litt mer.
  2. Smelt smøret i en stekepanne, hvor du steker kjøttdeig og løk sammen med bacon. Stek til kjøttet er brunt. Ha i tomatpure og hermetiske tomater. La det stå og småkoke på lav varme i 10-20 minutter. Tilsett litt vann om blandingen blir tørr. Smak til med oregano.
  3. Sett ovnen på 200 grader. Rull ut pizzadeigen så det dekker en bakepapirkledd langpanne. Ha på pizzafyll. Strø over ost. Stekes i ca 20 minutter til osten er smeltet og bunnen er gylden. 
  4. Lag dressing ved å kjøre alle ingrediensene sammen med en stavmikser.
  5. Server varm, nystekt pizza med salat med thousand island.