Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Lammespyd med salat, nøtter og appelsin

Lam hører påskefjellet til, slik er det bare. Lam er både smakfullt og godt, og med sin karakteristiske smak er det perfekt som grillmat.

Grillet lam med appelsin og salat. Foto: Kokken og Konditoren.

Små lammespyd er perfekt grillmat. Det er raskt og lage og smaker godt. Kanskje kan barna bli med å lage grillspydene klare kvelden før turen?  Da blir måltidet noe dere kan glede dere til sammen.

Denne retten serveres med en salat laget av appelsin og nøtter, samt nystekte lomper.

Her er ingrediensene du trenger til gode lammespyd. Foto: Kokken og konditoren

Tilagningstid

30

Porsjoner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 500 gr lammekjøtt, helst lår
  • 8 stk gode lomper eller lefser
  • 125 gr kremost
  • 1 pose salatmiks (med grønnkål)
  • 1 stk appelsin
  • 1 neve mandler eller andre nøtter
  • salt og pepper
  • grillspyd eller pinne

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i jevne biter. Krydre med salt og pepper.
  2. Tre på grillspyd, og legg de i en pose. La de ligge kjølig til du skal på tur.
  3. Skjær ut appelsinfiletene, og kutt de i biter. Bland med salat og grovhakkede nøtter.
  4. Grill kjøttet til de er gjennomstekt og server sammen med salaten i lefser du har smøret med kremost.

PS! Har du med en grillrist, eller lager dette på en grill, så kan du gode gi lefsene er kjapp runde på grillen. Da smaker de enda bedre.

Håper det smaker!

Rester? Prøv denne fantastiske oppskriften på rester av lam i pitabrød.