Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Kyllingwok med søt soyasaus

Hemmeligheten til en skikkelig god wok ligger i sausen. Her får du oppskriften på en av våre favorittsauser som passer perfekt i en kyllingwok med nudler.

Kyllingwok med søt soyasaus
Wokretter er perfekt hverdagsmat. Det er sunt, kjapt, skikkelig godt og kan varieres etter akkurat det du har i skapet eller har lyst på. Foto: Familiematblogg

Det er mulig wok ikke er like hipt nå som det var da det kom og samtlige husstander gikk til innkjøp av en blytung wokgryte, men det er fortsatt like godt!  Det er dessuten en genial rett når du ønsker noe sunt og mettende som går kjapt å lage. I tillegg kan det varieres i det uendelige etter hva du har i skapet eller hva du har lyst på, så her er det ingenting å vente på.

Nøkkelen til en skikkelig god wok er imidlertid sausen. Denne sausen krever bare fire ingredienser, men smaker fantastisk, så dette bør du teste. Den blir god nesten uansett hva du bruker den til. For å lage den trenger du ketjap manis. Det er en søt soyasaus som du finner i velassorterte dagligvarebutikker, og i samtlige grønnsakshandlere.

Ingredienser kyllingwok

Det er egentlig unødvendig med en oppskrift når du lager wok. Det er strengt tatt bare å blande sammen de ingrediensene du liker best. Men woken blir sjelden bedre enn sausen du bruker. Og her er det greit med en oppskrift. Under får du en av våre favorittsauser til wok. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 25

Porsjioner

4

Nivå

Easy

  • 2 kyllingfileter, i strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 liten pose sukkererter
  • olje til steking
  • 1 pakke nudler, tilberedt etter anvisning på pakken
  • frisk koriander, finhakket

Woksaus:

  • 0,75 dl ketjap manis (søt soyasaus)
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ts frisk ingefær, revet
  • 1/2 lime, saft og skall

Slik gjør du

  1. Lag sausen først: Bland sammen alle ingrediensene og la det stå og trekke så lenge den kan.
  2. Kutt opp alle ingrediensene og legg dem til side.
  3. Kok ferdig nudlene.
  4. Stek kyllingstrimlene raskt på begge sider og legg til side.
  5. Fres rødløk, paprika, sukkererter og hvitløk på sterk til middels varme i et par minutter. Pass på å røre hele tiden slik at grønnsakene ikke blir brent. Det er bare godt at ikke grønnsakene er helt gjennomstekt
  6. Tilsett den ferdig stekte kyllingen, nudlene, woksausen og frisk hakket koriander.
  7. Rør det hele sammen og server med en gang!