Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tags:
Skribent:
Kategori:

Middagstips

Tags:

Kyllingsnadder med enkel bearnaise

Å lage en god bearnaise trenger ikke være vanskelig eller ta lang tid. Denne oppskriften kombinerer den smaksfulle sausen med digg kryddersnadder. Og det beste er at det passer hver dag i uka!

Kyllingsnadder med bearnaise uten produkt
Kyllingsnadder med bearnaise er skikkelig kosemat! Foto: Karoline Marberg

Kyllingsnadder med bearnaise er skikkelig kosemat! Retten er superenkel å lage og passer like godt hverdag som helg. Bearnaise er kanskje for mange en helgesaus, siden den er av det mektigere slaget, men med en liten reduksjon i smørmengden er den helt innafor midt i uka også! Det er viktig å kose seg med smakfull og god mat.

Kyllingsnadder med bearnaise uten produkt

Les også: INDISK SMØRKYLLING

Les også: KJAPP TOMATSUPPE

Kyllingsnadder med bearnaise med produkt

Tilagningstid

15

Porsjoner

5

Nivå

Enkel

  • 750 g kyllingfilet
  • 2 paprika
  • 2 løk
  • 250 g sjampinjong

Saus:

  • 1 stk Toro Smaksrik base til bearnaise
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl melk
  • 35 g smør
  • ¼ sitron, saften

Tilbehør:

  • Pommes frites
  • Frisk salat

Slik gjør du

  1. Skjær opp grønnsakene og kyllingen.
  2. Stek først soppen i litt smør til den er gyllen. Sett til side i en skål. Fortsett med paprika og løk. Sett også dette til side. Stek deretter kyllingbitene i litt smør, gjerne i to omganger, slik at bitene ikke blir kokt. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.

Saus: 

  1. Ha basen i en liten kjele sammen med melk og vann. Kok opp under omrøring og la koke videre i 1 minutt. Ha i smøret og la det smelte inn i sausen. Viktig at den ikke koker etter at smøret er tilsatt. Skvis i litt sitron og pisk sausen godt. Spe med litt vann eller melk dersom den er for tykk.
  2. Server kyllingsnadder med smaksrik bearnaise, pommes frites og frisk salat. God middag!