Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Kyllingsnadder med enkel bearnaise

Å lage en god bearnaise trenger ikke være vanskelig eller ta lang tid. Denne oppskriften kombinerer den smaksfulle sausen med digg kryddersnadder. Og det beste er at det passer hver dag i uka!

Kyllingsnadder med bearnaise uten produkt
Kyllingsnadder med bearnaise er skikkelig kosemat! Foto: Karoline Marberg

Kyllingsnadder med bearnaise er skikkelig kosemat! Retten er superenkel å lage og passer like godt hverdag som helg. Bearnaise er kanskje for mange en helgesaus, siden den er av det mektigere slaget, men med en liten reduksjon i smørmengden er den helt innafor midt i uka også! Det er viktig å kose seg med smakfull og god mat.

Kyllingsnadder med bearnaise uten produkt

Les også: INDISK SMØRKYLLING

Les også: KJAPP TOMATSUPPE

Kyllingsnadder med bearnaise med produkt

Tid

15 min

Porsjoner

5

Nivå

Enkel

  • 750 g kyllingfilet
  • 2 paprika
  • 2 løk
  • 250 g sjampinjong

Saus:

  • 1 stk Toro Smaksrik base til bearnaise
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl melk
  • 35 g smør
  • ¼ sitron, saften

Tilbehør:

  • Pommes frites
  • Frisk salat

Slik gjør du

  1. Skjær opp grønnsakene og kyllingen.
  2. Stek først soppen i litt smør til den er gyllen. Sett til side i en skål. Fortsett med paprika og løk. Sett også dette til side. Stek deretter kyllingbitene i litt smør, gjerne i to omganger, slik at bitene ikke blir kokt. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.

Saus: 

  1. Ha basen i en liten kjele sammen med melk og vann. Kok opp under omrøring og la koke videre i 1 minutt. Ha i smøret og la det smelte inn i sausen. Viktig at den ikke koker etter at smøret er tilsatt. Skvis i litt sitron og pisk sausen godt. Spe med litt vann eller melk dersom den er for tykk.
  2. Server kyllingsnadder med smaksrik bearnaise, pommes frites og frisk salat. God middag!

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer