Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Kyllinggryte med kokosmelk

Kombinasjonen av eple, kokos, ingefær og kylling gjør dette til en populær hverdagsmiddag både for store og små.

Kyllinggryte med ris og sprøstekte tortillalefser
Server kyllinggryte med ris og nan eller sprøstekte tortillalefser som barna kan bruke som skje. Skikkelig populært hos familiens minste! Foto: Familiematblogg

Denne kyllinggryta er ordentlig populær hjemme hos oss. Karrien gir gryta karakter, samtidig som det er en smak som sjelden skremmer barna.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra Trines Matblogg, og er visstnok en av de mest populære oppskriftene på bloggen hennes.  Det sier ikke så rent lite. På hennes blogg lager hun dette som en suppe, men vi har redusert væskeinnholdet slik at det blir en gryte, og dermed litt lettere for barn å spise.

Vi pleier å spise denne gryta med ris og sprøstekt, hjemmelaget tortillachips som barna bruker som skje når de spiser. Dette er herlig, eksotisk mat midt i uka. Kjapt, sunt og skikkelig godt !

 

 

Tilagningstid

30 - 35

Porsjioner

6-8

Nivå

Enkel

Kyllinggryte:

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 løk, i tynne båter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (smak til)
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 4 kyllingfileter, i biter
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 1 eple, i tynne staver
  • 2 ts karri (smak til)
  • 2 dl kyllingkraft / buljong
  • 2 dl kokosmelk eller fløte
  • pepper
  • salt
  • frisk koriander og nanbrød til servering

Hjemmelaget tortillachips:

  • Tortillalefser
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du

  • SPRØSTEKTE TORTILLALEFSER: Begynn med å lage de sprøstekte tortillalefsene: Sett ovnen på 150 grader over- og undervarme.
  • Del opp tortillalefser i små trekanter. Bruk gjerne rester fra taco-middagen, det gjør ikke noe om lefsene ikke er helt ferske.
  • Legg trekantene på et bakepapir før du ringler over godt med olivenolje og havsalt. Bland det sammen slik at alle lefsene får olje og salt på seg.
  • Stekes midt i ovnen til de blir sprø. Det tar ca 15 minutter. Mens de steker kan du lage kyllinggryten:
  • KYLLINGGRYTE:  Varm opp solsikkeolje i en gryte. Tilsett løk som du har skåret i båter. Fres løken til den er blank og myk.
  • Tilsett hakket hvitløk, chili og revet ingefær. La det surre i noen minutter sammen med løken.
  • Deretter tilsetter du karri og tynne staver av gulrøtter og epler. La dette surre ca 1 minutt.
  • Tilsett kyllingkraft/ buljong. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.
  • Del kyllingfilet i like store biter. Stek dem i solsikkeolje på middels varme til den har fått en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre med litt salt og pepper underveis. Den trenger ikke bli gjennomstekt, den skal få koke videre i gryta senere.
  • Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i gryta og gi suppen et lett oppkok.
  • Smak til med mer karri, chili, salt og pepper.
  • La suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt.
  • Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.
  • Server med ris og sprøstekte tortillalefser
Har du ikke tid til å lage sprøstekte tortillalefser? Kjøp nanbrød og server kyllinggryta med ris og nan. Nydelig!
Bali kyllinggryte og ingredienser til kyllinggryte

Fikk du lyst på eksotisk kyllinggryte, men vil gjøre det enda enklere? Bruk Bali kyllinggryte som utgangspunkt. Der trenger du bare tilsette kylling og fløte. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer