Kategori:

Middagstips

Tag:
Kategori:

Middagstips

Tag:

Kylling med bønnepasta og pesto med grønnkål

Prøv denne deilige varianten av pastasalat med kylling og pesto. Et sunt middagsalternativ for hele familien. Denne retten passer også perfekt enten før eller etter trening!

Gode middagsretter trenger ikke å ta lang tid! Foto: Kokken og konditoren

Ikke noe slår en god pasta- og kyllingrett. Her er en deilig og sommerlig variant av pastasalat med kylling og pesto. Den er laget med bønnepasta, pesto med grønnkål og en enkel tomatsalat. Passer ypperlig til både middag og lunsj, og er glimrende mat før og etter en treningsøkt.

Tilagningstid

60

Porsjioner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 4 stk kyllingbryst
  • 300 g bønnepasta
  • 4 ss grønnkålpesto
  • 250 g cherrytomat
  • 1/4 brokkoli

Slik gjør du

  1. Sett på en gryte med vann til pastaen
  2. Kryddre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek de på begge sider i en varm panne med litt olivenolje til de får en fin gyllen farge.
  3. Stek så ferdig i ovn på 160 grader varmluft i 12 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver.
  4. Mens kyllingen står i ovnen koker du pastaen og gjør klar tomat og brokkolisalaten.
  5. Den lager du ved å kutte tomatene og brokkolien i tynne skiver.
  6. Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet og blander inn pestoen.

Om ønskelig kan du toppe med litt hakkede cashewnøtter.

Håper det smaker!

Pesto med grønnkål, spinat og mandler

Pesto med grønnkål, spinat og mandler er like godt som det sunt

Tilagningstid

30

Porsjioner

1 mellomstort norgesglass

Nivå

Enkel

  • 100 g mandler
  • 150 g grønnkål
  • 100 g spinat
  • 1,5 dl god olivenolje
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

  1. Stek mandlene i 10 minutter på 160 grader varmluft, da smaker både de og pestoen enda bedre.
  2. La mandlene avkjøle seg litt før du har dem i en blender med resten av ingrediensene.
  3. Husk at du bør skjære av stilken på grønnkålen og kun bruke bladene.
  4. Miks først på lav hastighet før du øker litt etter litt. Stopp den i ny og ne slik at du kan skrape ned fra kantene.

Oppbevar pestoen på glass i kjøleskap. Den er ypperlig i salater, pastaretter eller som tilbehør.