Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Hvordan krydre ribbe

Det viktigste du må huske på når du skal krydre ribba, er å starte to til tre dager før den skal serveres.

Ribbe med tilbehør
Hvor mye ribbe spiser vanligvis en voksen? En storspist? Eller et barn? Foto: Familiematblogg

Når du skal krydre ribba er det et godt tips å starte et par dager før den skal stekes. Det vil gi et bedre og mer smakfullt resultat. Skal du ha ribbe på julaften betyr det at du må krydre ribba allerede 21 desember. Hvis du bruker frossen ribbe, må du da sørge for at ribba er tint før du krydrer den.

Foto: Familiematblogg

Gni ribba inn med rause mengder grovt salt og kvernet sort pepper på begge sider av ribba. Pass på at krydderne kommer godt ned langs beina på baksiden. Bruk hendene når du gjør dette. Legg ribba i en ildfast form som du dekker med aluminiumsfolie. La ribba ligge i kjøleskapet til den store dagen.

Foto: Familiematblogg

Den morgenen du skal steke ribba legger du ribba med svorsiden ned i en stor ildfast form før du tilsetter ønsket krydder. Vi foretrekker å krydre ribba med typiske julesmaker som stjerneanis, kanel, nellik, fersk ingefær og hvitløk, da dette ikke blir for dominerende i smaksbildet, men likevel gir den julesmaken man er ute etter ( – og ikke minst lukten i huset!)

Hvis du ønsker å tone ned julekrydderne kan du også dele hele hvitløk  (behold skallet på!) og legge dem  i formen under ribba sammen med et par grovhakkede sjalottløk og noen kvaster timian, rosmarin eller salvie. Velg de krydderne du liker best.

Ønsker du derimot en skikkelig vri på klassisk ribbe kan du krydre ribba med chili, hvitløk og lime. Asiatiske smaker passer veldig godt til svinekjøtt, så dette er absolutt noe for den som vil utfordre den klassiske juleribba.

Foto: Familiematblogg

Hell så over kyllingkraft og vann.

Foto: Familiematblogg

Foto: Familiematblogg

Når alle krydrene er på plass, legger du alminiumsfolie over formen og setter den inn i ovnen.

Hvordan steke ribbe?

Skal du steke ribba på tradisjonell måte eller langsteke den? Hva lønner seg?

Les mer her.

Ribbe i ovn

Det er lite som gir så julestemning som lukten av en ribbe som står og godgjører seg i ovnen. Men hvilken stekemetode bør du velge hvis du vil være sikker på at ribba skal bli vellykket? Foto: Familiematblogg

Hvor mye ribbe per pers?

Er det en dag i året du ikke har lyst til å ha kjøpt for lite mat, så er det julaften. Men hvor mye ribbe er egentlig nok til årets julemiddag?

Les mer her.

Ribbe med tilbehør

Hvor mye ribbe spiser vanligvis en voksen? En storspist? Eller et barn? Foto: Familiematblogg

Hvordan får du sprø svor?

Det er lite som smaker så godt som kombinasjonen av sprø svor og mørt, saftig svinekjøtt. Men hvordan få det til når det virkelig gjelder? Her får du tipsene!

Les mer her

Sprø svor

Knasende sprø svor gjør julemiddagen komplett, men hva skal egentlig til for at den skal bli sprø? Foto: Familiematblogg

Ribbe med tilbehør

Svineribbe smaker nydelig med rødkål, surkål, tyttebær og sennep. Foto: Familiematblogg

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer