Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Italiensk pizza

Italiensk pizza er noe av det beste som finnes, og noe av det fine med å lage det selv er at alle i familien kan lage hver sin favoritt!

«Kan ikke vi bare bestemme at vi skal ha pizza hver lørdag?» spurte minstemann i familien her om dagen. Og ja, hvorfor ikke? Finnes det egentlig noe bedre og stemningsskapende enn en ordentlig pizzakveld?!

Lager du en porsjon av denne pizzadeigen, ender du opp med fire tynne pizzadeiger, og det gir muligheter for å eksperimentere med toppingen slik at alle i familien får hver sin favoritt.

Kjøp inn noen gode oster, en god skinke, en god pølse og friske urter. Sett så fram på benken og la alle familiemedlemmene komponere sin egen pizza!

Oppskriftene er levert av familiematblogg.no

Friske urter, en god tomatsaus, gode oster, pizzamel og gjær
Friske urter, en god tomatsaus og gode oster må til for å lage en skikkelig god pizza! Foto: Familiematblogg

Tid

90 min - 120 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

Pizzadeig (nok til 4 tynne bunner)

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ss salt
  • 500 gram pizzamel

Rød pizzasaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 sjalottløk, delt i grove biter
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts sukker
  • nykvernet sort pepper
  • en neve fersk basilikum

Pizza med chorizo

  • 1 pizzadeig
  • ca 3 ss rød pizzasaus
  • 1 neve revet jarlsberg
  • 1 neve revet cheddar
  • ca 1/4 rødløk
  • 6 skiver chorizo
  • nykvernet sort pepper
  • havsalt
  • frisk basilikum

Barnepizza

  • 1 pizzadeig
  • ca 3 ss rød pizzasaus
  • 0,5 fersk mozarella
  • 1 neve revet jarlsberg
  • kokt skinke
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage pizzadeigen: Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min.
  2. Del deigen inn i fire. Lag fire boller  som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i 2-3 timer. Når deigen har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.  Deigen kan gjerne lages dagen før for så kaldheves i kjøleskapet natten over. Hvis du vil heve pizzadeigen raskere, kan du doble mengden gjær uten at det er noen krise. Da slipper du unna med å heve en times tid.
  3. Deretter lager du den røde sausen ved å kjøre alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett til side.
  4. Skru så på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm.
  5. Kjevl ut en pizzadeig på et melet underlag på benken før du flytter den over på et bakepapir.
  6. Ha på et tynt lag med den røde sausen og legg på ønsket topping.
  7. Stek pizzaen på full varme midt i ovnen i 6-7 minutter. Følg med underveis slik at den ikke brenner seg.
  8. Ta pizzaen ut av ovnen når den er ferdigstekt. Ha på friske urter og noen flak med revet parmesan over den ferdige pizzaen. Til slutt kan du dryppe litt god olivenolje over det hele.
Lag gjerne dobbel porsjon når du er i gang. De som blir til overs kan du bake ut, ta på pizzasaus - og legge i fryseren. Genialt den dagen du ikke orker å bake, men likevel har lyst på noe godt! De tynne bunnene tiner mens ovnen blir varm. Så er det bare å legge på ønsket fyll - og nyte en deilig hjemmelaget pizza!
Ferdig hevet pizzabunn med pizzamel og gjær
Bruker du pizzamel når du lager hjemmelaget pizza får du en smidigere og luftigere bunn. Foto: Familiematblogg