Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Indisk vegetarwrap – kati roll

Kati roll er populær gatemat i India. Det er en lett vegetarisk wrap med masse god smak og deilig innhold!

La deg inspirere av denne indiske retten som garantert blir en slager! Foto: Karoline Marberg

Et lett lite måltid som enkelt kan gjøres litt mer fyldig ved å tilsette proteinrike linser.

La deg inspirere! Her i landet er vi nokså glad i mat vi kan fylle en tortillalefse med, men denne retten har du kanskje ikke prøvd før?

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

3-4

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 400-500 g kokte poteter
  • 2 ts garam masala
  • 1/2-1 ts gurkemeie
  • En klype chillipulver
  • 3 ss vann
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakket koriander
  • Salt og pepper

Salatmiks:

  • 1/2 rødløk
  • 1 paprika
  • 1/3 kål
  • 2 gulrøtter

Tilbehør:

  • 1 pk tortillalefser
  • 1 stk frisk koriander
  • 1/2 glass SaritaS Mango Chutney

Slik gjør du

  1. Kutt ingrediensene til salaten i tynne strimler og ha i en bolle.  
     
  2. Skjær potetene i terninger og ha over i en bolle. Bland sammen garam masala, gurkemeie, chilipulver, vann og olje i en skål. Hell krydderblandingen i bollen med potetbitene og bland det godt sammen.  
     
  3. Stek potetbitene på middels-høy varme i 5-10 minutter.  
     
  4. Smør et lag med mangochutney på tortillalefsene før du legger på stekte potetbiter og salat. Topp med litt frisk koriander hvis ønskelig. Rull sammen og nyt! 
     
    Tips: Ønsker du et høyere proteininnhold i retten kan du tilsette en boks linser i potetblandingen. Disse wrapsene egner seg godt i lunsjboksen!

Disse vegetariske wrapsene takker vi gjerne ja til ! Foto: Karoline Marberg

Les også: 3 TIPS TIL ENKEL INDISK MAT – OG MÅTER Å PIMPE DEN