Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Indisk vegetarwrap – kati roll

Kati roll er populær street food i India. La deg inspirere! Her i landet er vi nokså glad i mat vi kan fylle en tortillalefse med, men dette har du antageligvis ikke prøvd før? En lett vegetarisk wrap med masse god smak og deilig innhold! Et lett lite måltid som enkelt kan gjøres litt mer fyldig ved å tilsette proteinrike linser.

La deg inspirere av denne indiske retten som garantert blir en slager! Foto: Karoline Marberg

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

3-4

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 400-500 g kokte poteter
  • 2 ts garam masala
  • 1/2-1 ts gurkemeie
  • En klype chillipulver
  • 3 ss vann
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakket koriander
  • Salt og pepper

Salatmiks:

  • 1/2 rødløk
  • 1 paprika
  • 1/3 kål
  • 2 gulrøtter

Tilbehør:

  • 1 pk tortillalefser
  • 1 stk frisk koriander
  • 1/2 glass SaritaS Mango Chutney

Slik gjør du

  1. Kutt ingrediensene til salaten i tynne strimler og ha i en bolle.  
     
  2. Skjær potetene i terninger og ha over i en bolle. Bland sammen garam masala, gurkemeie, chilipulver, vann og olje i en skål. Hell krydderblandingen i bollen med potetbitene og bland det godt sammen.  
     
  3. Stek potetbitene på middels-høy varme i 5-10 minutter.  
     
  4. Smør et lag med mangochutney på tortillalefsene før du legger på stekte potetbiter og salat. Topp med litt frisk koriander hvis ønskelig. Rull sammen og nyt! 
     
    Tips: Ønsker du et høyere proteininnhold i retten kan du tilsette en boks linser i potetblandingen. Disse wrapsene egner seg godt i lunsjboksen!

Disse vegetariske wrapsene takker vi gjerne ja til ! Foto: Karoline Marberg

Les også: 3 TIPS TIL ENKEL INDISK MAT – OG MÅTER Å PIMPE DEN