Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Indisk grønnsaksgryte

Her får du oppskriften på en knallgod indisk gryte - proppfull av grønnsaker!

Sunt, godt, smakfullt og mettende. Indisk gryte er en perfekt hverdagsmiddag. Foto: Kokken og Konditoren.

Meatfree Monday er et kjent fenomen, og er en god påminner om å  introdusere mer grønnsaker i kostholdet. Indiske grønnsaksretter med fyldig krydder faller i smak hos de fleste – og denne retten varmer kroppen godt.

 

'

Indisk grønnsaksgryte

Tilagningstid

30

Porsjioner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 2 pk kikerter
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1/2 pk sukkererter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts red curry paste
  • 3 dl yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 2 stk lime
  • nanbrød
  • stekeolje

Slik gjør du

  1. Sil av væsken fra kikertene, og skyll de godt med kaldt vann.
  2. Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt gulrot og blomkål i jevne mellomstore biter.
  3. Stekt raskt på lav varme i en gryte eller dyp stekepanne med litt rapsolje, og ha i curry paste.
  4. Ha i tomathakk og kokosmelk, å la det småkoke i 20 minutter. Tilsett sukkererter du har delt i to de siste par minuttene av koketiden. Smak til med limesaft, og krydder etter ønske før servering.
  5. Lag en enkelt yoghurt dressing ved å blande sammen yoghurt med raspet agurk. Smak til med salt og limesaft.

Server linsegryte med nanbrød og dressing.

'

Masse gode grønnsaker, og mye smak, blir en knallgod indisk gryte. Foto: Kokken og Konditoren.

' '