Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Hvit pizza med skinke, oliven og kapers

En mild og god pizza for hele familien!

Pizza med skinke og kapers
Server pizzaen med revet parmesan og frisk basilikum. Foto: Familiematblogg

Har du laget pizza med creme fraiche før? Det gir en nydelig mild og kremete smak, og en litt annerledes pizza. I kombinasjon med en skikkelig god skinke og salt kapers og oliven får du en herlig pizza som både store og små kan like.

Denne pizzaen kan du lage både i stekeovnen og på grillen. Det beste resultatet får du om du har en pizzastein som du lar bli skikkelig varm før du legger på pizzaen. Da får du samme effekt som om du hadde stekt pizzaen i en pizzaovn.

Hvis du ikke har en pizzastein men befinner deg ved sjøen, anbefaler vi å ta en tur ned i vannkanten og lete etter en passende stein. Saltet fra saltvannet gjør bare pizzaen bedre, så det er ikke annet enn en fordel. Legg da steinen rett på grillen og la steinplaten bli ordentlig varm før du strør over litt mel og legger på pizzaen.

Ingredienser til hvit pizza

Når du bruker kapers på pizza, bør du velge de små. De gir masse smak og er å foretrekke framfor store kapers med stilk. Og gå for aromasopp fremfor vanlige sjampinjong. De smaker mye mer. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

120 - 160

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

Pizzadeig (nok til 4 små pizza)

 • 3 dl lunkent vann
 • 0,5 dl olivenolje
 • 1/2 pk tørrgjær
 • 0,5 ss hvitt sukker
 • 500 gram hvetemel (helst tipo 00-mel hvis du har)
 • 0,5 ss salt

Topping:

 • creme fraiche
 • fersk mozzarella
 • god skinke
 • aromasopp i skiver
 • små kapers
 • rødløk i ringer

Slik gjør du

 1. Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter.
 2. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca. 15 minutter på lav hastighet.
 3. Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min.
 4. Del deigen inn i fire. Lag fire boller som du legger på et oljet bakebrett. La deretter deigen stå i romtemperatur i 1-2 timer. Når deigemnene har fått dobbel størrelse, kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.
 5. Fyr opp grillen i god tid før du skal grille pizzaen slik at den får tid til å bli ordentlig varm. Når flammene har gitt seg, kan du legge på en rist med en pizzastein oppå, slik at steinen får tid til å bli gjennomvarm.
 6. Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på en bakepapirkledd stekeplate. Da pleier jeg å helle litt olivenolje over deigen og trekke den utover slik at den blir så tynn og stor som mulig (uten at den sprekker).
 7. Når du skal grille pizzaen på en stein slik vi har gjort her, kan det være en idé å vente med å ta på fyllet til du har fått deigen over på steinen, det gjør overgangen lettere.  Kutt da opp sopp og skinke i skiver, og riv mozzarella i små biter.
 8. Dryss litt mel på pizzasteinen og flytt den ferdig kjevlede deigen over på steinen.
 9. Legg så på et tynt lag med creme fraiche først, før du legger på skinke, aromasopp, kapers og mozzarella.
 10. Ringle over noen dråper med en god olivenolje og legg på et lokk hvis du har det.
 11. Len deg tilbake og nyt både kveldssolen og grillukten mens du venter på at pizzaen skal bli ferdig. Det tar ca. 10 min hvis steinen er skikkelig varm idet du begynner.

Lettere å spise klimasmart!

Sjekk ut TORO-produktene med Klodemerket, som gjør det lettere å spise klimasmart!

Les mer