Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Hverdagstaco med kylling

Perfekt kosemat midt i uka!

Kyllingtaco
Bytt ut den vanlige kjøttdeigen med kylling for en litt sunnere variant av tacomiddagen og nyt en skikkelig kosekveld midt i uka. Foto: Familiematblogg

Taco er perfekt familiemat, fordi alle kan velge det de liker best. Bytt gjerne ut den vanlige kjøttdeigen med kylling for en litt sunnere variant av tacomiddagen og nyt en skikkelig kosekveld midt i uka. 

I denne oppskriften bruker vi rå kyllingfilet. Men kyllingtaco er en perfekt måte å bruke opp kyllingrester hvis du har det. Hvis du bruker ferdig stekt, kokt eller grillet kylling, kan du ha olje i pannen, tilsette kyllingen og krydderet direkte i pannen. La det så steke til kyllingen er blitt varm og krydderet er trukket godt inn i kyllingen.

Ingredienser til kyllingtaco

Dette trenger du for å lage kyllingtaco. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

4-6

Nivå

Enkel

Krydret kylling:

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts havsalt
  • 0,5 ts pepper, grovkvernet
  • 2 ts spisskummin
  • 1 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts chilikrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver

Tomatsalsa:

  • 4 plommetomater
  • 1 liten chili
  • 1/2 løk
  • 1 ss ketsjup (gjerne Heinz)
  • limesaft
  • salt og pepper

Server med:

  • avokado i skiver
  • tortillalefser
  • crispisalat
  • gresk yoghurt
  • evt fetaost, revet i små biter

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene i mindre biter og legg i en bolle. Tilsett krydder og olivenolje. Bland godt sammen med hendene.
  2. Stek i en panne på middels varme i ca. 5 min (avhengig av størrelsen på bitene) Sett til side.
  3. Lag tomatsalsa: Finhakk tomatene, chilien, løk og koriander. Bland dette sammen, før du rører inn ketsjupen. Smak til med lime, salt og pepper
  4. Dander kyllingkjøttet på på nystekte tortillalefser før du legger på salat, tomatsalsa, avokado og feks fetaost. Topp det hele med litt gresk yoghurt, og server med lime hvis du ønsker det.